Suspès el desallotjament d’un veí del Poble-sec després de queixes de ‘mobbing’

L'Ajuntament està mediant amb el fons d'inversió Norvet, propietat de l'edifici on viu Feliciano Esteves per tal de trobar una solució. "La suspensió del desallotjament era la condició de mínims per començar la negociació" asseguren des de l'Ajuntament. Norvet té previst fer-hi un bloc de pisos de luxe, però les obres van quedar paralitzades perquè havien demanat els permisos d'obra "de manera fraudulenta" i per denúncies de 'mobbing'.

Sònia Calvó
 
 
 
Veïns del Poble-sec celebren que en Feliciano es quedi al barri | SÒNIA CALVÓ

Veïns del Poble-sec celebren que en Feliciano es quedi al barri | SÒNIA CALVÓ

“El Feliciano es queda al barri!”. Així, brindant amb cava i sota la pancarta “cap veïna fora del barri”, han celebrat aquest diumenge els veïns del Poble-sec la notícia que Feliciano Esteves no serà desallotjat. Almenys de moment. Ell i els seus dos fills menors d’edat viuen des de fa més de deu anys a un pis situat al carrer de Murillo 12, al districte de Sants-Montjuïc de Barcelona, però ara estaven pendents d’un desnonament amb data oberta.

A l’edifici on viu en Feliciano, el fons d’inversió que l’ha adquirit, Norvet, té previst fer-hi un bloc de pisos de luxe, però les obres van quedar paralitzades perquè havien demanat els permisos d’obra “de manera fraudulenta” i per denúncies de ‘mobbing, segons l’Ajuntament de Barcelona. Des del Sindicat de Barri del Poble-sec fa temps que denuncien les pràctiques que utilitza aquesta inversora. Ara, després d’un any “de lluita” celebren que aquest fons hagi “cedit davant les pressions i les accions dutes a terme”. La setmana passada activistes d’aquest barri, juntament amb la PAH Barcelona, de l’Oficina d’Habitatge de Gràcia i el Sindicat de Llogaters van ocupar les oficines de Norvet per reclamar que aturessin el desnonament. I va funcionar.

L’Ajuntament està mediant amb Norvet per tal de trobar una solució. “La suspensió del desallotjament del Feliciano era la condició de mínims per començar la negociació amb Norvet”, explica Laura Pérez, regidora del Districte de Sants-Montjuïc. “Estem satisfets que -de moment- hagi complert amb la seva paraula”, afegeix la regidora. Des del Sindicat de Barri del Poble-sec es mostres escèptics, ja que això és una solució temporal. “Norvet es dedica a fer fora els veïns i veïnes de la ciutat, aquí [al carrer de Murillo] abans hi vivien vint famílies, però han fet obres i les han fet fora”, explica un dels portaveus del Sindicat de Barri.

Sense l’amenaça imminent del desallotjament, en Feliciano i el Sindicat de Barri esperen aconseguir un pis de lloguer social al barri per a ell i els seus dos fills. Asseguren que ja estan esperant un pis a la taula de lloguer social de Barcelona, però que encara no en tenen cap assignat i pot trigar mesos a arribar. “Aturar el desnonament és una petita victòria, però ara cal un lloguer social al barri per part de Norvet, a la mateixa finca i sinó al barri”, clamen des del Sindicat. Des de l’Ajuntament comparteixen que “cal trobar una solució digna i adequada que passi per la corresponsabilització de Norvet davant d’aquesta situació”.

“Els fons i societats d’inversió han d’entendre que darrere de cada operació especulativa hi ha vides de famílies i que encara que la llei els pugui habilitar per desnonar-les, l’Ajuntament estarà al costat dels veïns i veïnes defensant el dret a l’habitatge” assegura Pérez. Segons el Sindicat de Llogaters deu fons voltors i empreses inversores acumulen més de 3.000 pisos a Barcelona. Norvet seria un d’aquests, amb 20 finques i 249 habitatges i locals, segons xifres facilitades per aquesta entitat.

Davant d’aquesta situació, des del Sindicat de Barri del Poble-sec preparen una aliança “a nivell de ciutat”, juntament amb l’Oficina d’Habitatge de Gràcia, la PAH Barcelona, el Sindicat de LLogaters i els veïns d’Aragó 477, entre d’altres. De moment una setantena d’entitats s’han adheritat al manifest que han presentat. “Norvet és un cas clar i exemplar de fons que s’està dedicant a fer fora la gent amb les pitjors pràctiques que existeixen, però n’hi ha molts altres”, expliquen des del Sindicat de Barri del Poble-sec. Per això conclouen que, tot i que aturar el desnonament de’n Feliciano és “una petita victòria”, fins que no s’ofereixi un lloguer social “la batalla no s’ha acabat”.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*