Ocupen les oficines de Norvet per reclamar que aturin el desnonament d’un veí de Poble-sec

Una trentena de persones s'han acostat fins a les oficines de Norvet per tal de negociar una solució per a en Feliciano, veí del Poble-sec. "No és la primera vegada que seiem a parlar amb ells, però com que no hi ha manera que donin una solució els venim a veure a casa seva", expliquen des del Sindicat de Barri del Poble-sec

Sònia Calvó
 
 
 
Acció d'aquest dimecres a les oficines de Norvet | SÒNIA CALVÓ

Acció d'aquest dimecres a les oficines de Norvet | SÒNIA CALVÓ

“Us sembla humà que una persona estigui patint per l’habitatge?”. Amb aquesta pregunta activistes del Sindicat de Barri del Poble-sec, el Sindicat de Llogaters, l’Oficina d’Habitatge de Gràcia i la PAH Barcelona han entrat a les oficines del fons d’inversió Norvet, situades a la Casa de les Punxes de Barcelona. Reclamen una solució per en Feliciano i els seus dos fills menors d’edat, que viuen des de fa més de deu anys a un pis situat al carrer de Murillo 12, al districte de Sants-Montjuïc de Barcelona. A en Feliciano se li va acabar el contracte de lloguer al juliol i els veïns ja han aturat diversos intents de desnonament. Ara en té un amb data oberta.

En aquest bloc Norvet té intenció de fer-hi pisos de luxe, però les obres van quedar paralitzades, ja que havien demanat els permisos d’obra “de manera fraudulenta” i per denúncies de mobbing, segons l’Ajuntament de Barcelona. Havien tramitat permisos d’obra menor tot i que s’estaven duent a terme rehabilitacions integrals. Aquest mitjà s’ha intentar posar en contacte amb Norvet però han rebutjat donar declaracions.

Una trentena de persones s’han acostat fins a les oficines de Norvet per tal de negociar una solució per a en Feliciano. “No és la primera vegada que seiem a parlar amb ells, però com que no hi ha manera que donin una solució els venim a veure a casa seva” explica un dels activistes del Sindicat de Barri del Poble-sec. “La manera que tenen de fer negoci entenem que pot ser legal, però no legítima”, afegeix. Des de Norvet han comunicat a un dels portaveus del Sindicat de Barri del Poble-sec que no han rebut “cap proposta de solució per mail”, tot i que els activistes asseguren que sí que ho han fet. Diverses patrulles dels Mossos d’Esquadra han anat fins les oficines de Norvet.

Des del Sindicat denuncien que Norvet “vol fer fora als veïns del barri i posar-hi gent amb una capacitat adquisitiva més alta”. Asseguren també que si no es troba una solució per en Feliciano seguiran fent accions de denúncia. L’Ajuntament de Barcelona es troba actualment en negociacions amb aquest fons d’inversió. “Si bé s’ha anat avançant, encara no hi ha hagut un acord”, expliquen fonts de l’Ajuntament. “Esperem que en els pròxims dies es pugui arribar a un acord que passi per la corresponsabilització de Norvet davant d’aquesta situació, l’aturada del desnonament del Feliciano i la garantia d’una solució habitacional digna per tots els afectats” afegeixen des de l’Ajuntament.

Segons dades presentades pel Sindicat de Llogaters recentment, Norvet tindria més de 20 finques senceres i 249 habitatges i locals a la ciutat de Barcelona. Aquesta acumulació de propietats és la que comporta, segons el Sindicat, l’encariment del lloguer i els desnonaments invisibles.

Acció d’aquest dimecres a les oficines de Norvet | SÒNIA CALVÓ

El propietari de Norvet S.L. és un vell conegut pels activistes que lluiten en contra de la gentrificació i l’especulació a Barcelona. Es tracta d’Alon Ozer Yunger. Aquest inversor israelià és administrador també de Vertice Nedax. Segons la plataforma Stop Desokupa ell seria el propietari, també, d’altres 10 empreses amb seu social a Barcelona. Ozer compta, a més, amb una querella per part de l’Observatori Desc arran del desallotjament de Can Dimoni, una casa que havia estat ocupada al carrer de Josep Torres, a Gràcia.

Des del Sindicat de Barri del Poble-sec tenen clar que “fins que no cessin les pràctiques especulatives no deixaran de lluitar”. A finals de gener, un grup d’activistes del barri van pujar a les obres amb l’objectiu d’aturar-les i per mostrar el seu rebuig a la firma: no volen voltors al barri.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*