Metges de Catalunya iniciarà mobilitzacions amb els professionals de l’Atenció Primària

Les mobilitzacions començarien a partir del 25 de novembre, dia en el que 1722 metges de família s'examinaran per deixar la seva situació d'interinatge i aconseguir una de les 1343 places fixes públiques

Redacció
 
 
 
Facultatius d'Atenció Primària a la seu de Metges de Catalunya / MC

Facultatius d'Atenció Primària a la seu de Metges de Catalunya / MC

La mobilització és l’única resposta a l’immobilisme de l’Institut Català de la Salut (ICS) davant les demandes de millora dels professionals”. Aquesta ha estat la conclusió d’un centenar de facultatius d’atenció primària d’arreu del territori que es van reunir dissabte a la seu de Metges de Catalunya (MC). La decisió va arribar després d’una reunió informativa organitzada pel sindicat amb l’objectiu d’analitzar “la ferida oberta per la precària situació assistencial i laboral que pateix el col·lectiu del primer nivell assistencial”.

Ara, Metges de Catalunya treballa en un front únic de reivindicacions que serveixi per millorar l’atenció sanitària als pacients i dignificar les condicions laborals dels metges de família, pediatres, odontòlegs i ginecòlegs dels equips d’atenció primària (EAP) de l’ICS.

Durant la trobada, es van esbossar dos grans blocs de demandes: les que fan referència a les càrregues de treball i la qualitat assistencial, i les relacionades amb la recuperació de les condicions laborals i retributives prèvies a les retallades sanitàries, tot sota la premissa d’exigir un increment notable de la dotació pressupostària destinada a l’atenció primària.

Els participants van coincidir en assenyalar que l’estat de salut de la primària és “alarmant” i que calen mesures immediates per frenar la seva “precarització progressiva”.

De fet, l’atenció primària ha perdut més de 850 facultatius entre 2010 i 2017, la inversió destinada al primer nivell assistencial dins del pressupost consolidat del Departament de Salut ha disminuït del 18,4% al 16,9% i el poder adquisitiu dels professionals s’ha retallat prop d’un 30%.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*