Les agressions al col·lectiu LGTBI s’enquisten a Catalunya

L'Observatori Contra l'Homofòbia (OCH) denuncia que, de les 111 incidències registrades per lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals, el 47,7% són per motius d'agressió verbal o física. Davant aquesta situació, l’OCH reclama “activar de forma efectiva tots els mecanismes i recursos disponibles i necessaris per combatre la LGTB-fòbia”.

   
Anna Cristóbal
 
 
 
Eugeni Rodríguez i Elena Longares a la roda de premsa de l'Observatori Contra l'Homofòbia | Foto: OCH

Eugeni Rodríguez i Elena Longares a la roda de premsa de l'Observatori Contra l'Homofòbia | Foto: OCH

A Catalunya les agressions al col·lectiu LGTBI s’enquisten: per tercer any consecutiu han augmentat els insults i les vexacions, l’assetjament i les amenaces, a lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals. Des que es va aprovar la Llei antihomofòbia al 2014 s’ha passat d’un 30,9% d’agressions a un 47,7%.

Els homes gais i bisexuals segueixen sent les persones que registren més incidències (51,4%). Davant d’aquesta realitat, Eugeni Rodríguez, director de l’OCH, adverteix la necessitat de dur a terme actuacions per tal que els grups més invisibilitzats del col·lectiu, com les dones lesbianes i bisexuals, les persones transsexuals, bisexuals i intersexuals, també registrin la seva situació de violència.

Malgrat que aquest any hi ha hagut un bec en nombre d’incidències registrades a persones lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals, la plataforma informa que, des de l’aprovació de la llei antihomofòbia, els episodis lgtbfòbics s’han mantingut al voltant del centenar.

Poques denúncies

L’Informe de l’OCH revela que, a causa d’una situació de desemparament constant i de revictimització per part de les institucions, una quarta part de les víctimes (27,9%) no acaba denunciant les agressions.

“Per a nosaltres és fonamental que la denúncia arribi fins al final”, afirma Rodríguez. Si bé des de l’OCH celebren que des de 2014 la llei antihomofòbia hagi permès sancionar fins a sis casos de LGTB-fòbia, el director de l’OCH insisteix: “no ens podem permetre que, per falta de mitjans i de falta de coordinació de polítiques LGTBI, les persones agredides abandonin el procés burocràtic tot i que el que els ha ocorregut perduri en el temps”.

Per això, des de l’OCH consideren inajornable la “reactivació del grup de treball entre el cos de Mossos d’Esquadra i l’OCH per tal d’efectuar el seguiment davant d’incidències per LGTB-fòbia” i, quan la situació política ho permeti, també implementar “un organisme coordinador de polítiques LGTBI amb capacitat de sancionar les denúncies rebudes per infracció de la Llei”.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*