L’Ajuntament de Barcelona intervé per evitar el desnonament de l’Espai de l’Immigrant

Al local s'hi celebren xerrades i tallers del col·lectiu del Raval. L'any 2016 el consistori va posar fre al desallotjament d'un altre dels locals de l'associació

Yeray S. Iborra
 
 
 
El Espacio del Inmigrante evitó el desahucio de otro de sus locales en 2016

El Espacio del Inmigrante evitó el desahucio de otro de sus locales en 2016

L’Espai de l’Immigrant –punt de trobada per a persones migrades fortament arrelat al barri del Raval– ha esquivat el desallotjament d’un dels seus locals. Com a mínim per ara. L’àrea d’Habitatge de l’Ajuntament de Barcelona ha intervingut per aturar el desnonament abans del seu llançament des dels jutjats. El local, gestionat per l’Espai de l’Immigrant des de fa dos anys, està situat al carrer Agusti Duran i Sampere i és propietat del holding d’inversió de l’entitat La Caixa, Criteria Caixa SAU.

Segons ha explicat una portaveu municipal a Catalunya Plural, l’Ajuntament de Barcelona va detectar el cas del local i el seu imminent desnonament a partir d’una consulta a una oficina d’Habitatge, per la qual cosa es va fer seguiment i es va considerar intervenir abans que es produís el desallotjament. Al local del carrer Agustí Duran i Sampere l’Espai de l’Immigrant realitza xerrades i cursos. Però el lloc també serveix perquè alguns dels migrants que s’acosten a l’Espai sense sostre hi puguin dormir algunes nits, motiu pel qual el consistori ha intervingut davant d’una “possible situació de vulnerabilitat”.

Malgrat que una treballadora de l’Ajuntament de Barcelona va informar als activistes de l’Espai que el consistori no permetria que el desnonament avancés, aquest divendres a primera hora una quinzena de membres del col·lectiu s’han acostat al local per donar suport contra un desallotjament que finalment no s’ha produït.

Fa un any, el juliol del 2016, l’altre local de l’Espai –uns carrers més abaix– també va viure l’amenaça del desallotjament però l’Ajuntament va intervenir a causa de la situació de vulnerabilitat d’algunes famílies que vivien a l’immoble. El local primigeni de l’Espai de l’Immigrant va ser creat el 2013 com a resposta a la llei d’assistència sociosanitària impulsada pel govern del PP, que excloïa els migrants en situació irregular del sistema sanitari. Allà es passen consultes amb metges i advocats per ajudar els migrants del barri.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*