El Taller de Músics celebra els 40 anys amb un ‘revival’ de les 12 hores de jazz

El director, Lluís Cabrera, passa balanç de l'entitat recordant que "volem desplegar una acció socioeducativa per la ciutadania a través de la música"

Siscu Baiges
 
 
 
Taller de Músics

Taller de Músics

El Taller de Músics compleix quaranta anys i ho celebrarà amb la recuperació de la mítica trobada de les 12 hores de jazz que va tenir lloc als anys vuitanta. La ronda de Sant Antoni tornarà a ser l’escenari d’aquesta marató musical, aquest dissabte, de 12 del matí a 12 de la nit, amb la participació d’una dotzena de grups i 127 músics que fusionaran el jazz amb rap, soul, funk, hip hop, flamenc, dixie i música balcànica. Un 90% d’aquests músics han estat relacionats amb el Taller com a alumnes, professors o col·laboradors.

Al llarg del dia hi haurà diverses bandes de carrer tocant als voltants del Mercat de Sant Antoni. Andrea Motis & Joan Chamorro Group, Monique Makon & Original Jazz Orquestra, la formació més representativa del Taller de Músics, amb Back to Amy, el primer tribut a Amy Winehouse amb una big band a Espanya, Sara Terraza & the Black Sheep o A free K participaran en aquesta festa.

El director del Taller, Lluís Cabrera, confia que aquesta iniciativa es converteixi en una celebració popular «amb molta alegria i moments compartits» i va recordar que «volem desplegar una activitat sociodeducativa per a la ciutadania a través de la música jazz amb el segell distintiu del taller de Músics ». Cabrera va aprofitar la presentació d’aquestes 12 hores de jazz, per anunciar nous projectes de l’entitat, com l’ampliació de les seves seus al barri del Raval i l’edició d’un disc dedicat a Enrique Morente i un altre a partir de la gravació que es va fer a la sala Barts en el marc del Festival de Jazz de Barcelona amb l’actuació de Chicuelo.

Des de la seva fundació, el 1979, el Taller de Músics ha estat molt més que una escola pionera en la difusió del jazz, el flamenc i les músiques populars modernes. Ha combinat l’educació amb l’acció social, sobretot al Raval, on es va posar en marxa aquesta iniciativa.

D’aquella proposta inicial, que ni tan sols donava diplomes als nois i noies que estudiaven allà, s’ha passat a un referent en l’educació musical al nostre país, que és, al mateix temps, un pol d’activitat artística, un laboratori creatiu, un agent de dinamització social i agitació cultural i una institució musical de referència internacional, capaç d’organitzar 120 concerts per tot Catalunya de joves de famílies vulnerables i veure desfilar per les seves aules a Miguel Poveda, Rosalia, Andrea Motis, Joan Chamorro, Sílvia Pérez Cruz , Chicuelo, Maika Makovski, Alfred o Salvador Sobral.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*