Benvinguda a aquest món

No sé que ens estarà passant perquè el primer nadó de l'any ja pateixi racisme, discriminació i rebi missatges d'odi. Ha passat aquí i ha passat a Àustria.

Míriam Hatibi
 
 
 
Recién nacido / Harald Groven

Recién nacido / Harald Groven

Hospital del Mar de Barcelona, ​​quin lloc més bonic has triat per néixer. M’imagino la felicitat dels teus pares, portant vida al món en una de les ciutats més boniques, probablement en una de les èpoques en què més maca es mostra.

Vas ser notícia en molts diaris, el primer nadó de l’any sempre ho és. Però en el teu cas ho vas ser també per altres motius. Pel teu nom. És curiós, jo pensava que vivíem en una època en què estava de moda buscar noms “exòtics”.

No vas ser l’única, en Derek i en Dylan van néixer una mica més tard però també van muntar un bon enrenou sense voler-ho. Avui he sabut que a Viena el primer nadó de 2018 va ser la filla d’una parella de musulmans. Es diu Assel, no té ni un mes, i ja hi ha gent desitjant la seva mort o demanant-li “que se’n vagi al seu país”; tot just ha obert els ulls i ja hi ha gent dient que serà una terrorista.

De tu, d’en Derek i d’en Dylan es va dir que ja havien nascut els pròxims a rebre ajudes i pagues de l’Estat. Vau escollir un lloc molt bonic per néixer, llàstima del moment.

No sé què porta a les persones a tenir tant d’odi a dins, fins a arribar a ser capaços de bolcar-lo sobre d’un nadó. Em fa vergonya, em fa fàstic, em fa pena. La gent que es creu que pot abocar aquest odi a Internet em fa vergonya. La gent que vol mal a altres simplement per raó del seu nom i que els deshumanitza d’aquesta manera em fa fàstic. La gent que no entén tot el que ens podreu aportar em fa pena, estan encegats sense conèixer-vos, es perdran a tant…

Raisa, treballa intensament, hauràs de pagar-nos la jubilació. També als que no s’alegraven del teu naixement. No sé què voldràs ser de gran, però sigues la millor en això. Dona i filla d’immigrants, només pots ser valenta.

Espero que coneguis a moltes persones en la teva vida i que de totes aprenguis alguna cosa. Que ningú et tracti com a ciutadana de segona. Ningú t’ha regalat res, que no t’ho facin creure així. Et diran que et beneficies de la sanitat pública i l’educació pública. És clar que ho fas, tu i 46 milions de persones més.

Queda’t amb les que et valoren, les que et fan sentir a casa i les que et fan sentir lliure. Hi ha moltes.

Als que només vau saber insultar, m’encantaria que trobéssiu el vostre propòsit en aquesta vida, o una feina, i que no tinguéssiu temps per estar comentant amb tant d’odi a cada notícia. O que aquest temps l’invertíssiu a pensar abans de comentar, en aprendre del que hi ha al vostre voltant. Silicon Valley no existiria sense immigrants o fills d’immigrants. Segur que en 2018 he de tornar a fer servir l’argument de la mà d’obra i el talent en empresa perquè deixeu d’insultar un nadó? Què us fa pensar que us mereixeu més que ella pel vostre cognom? Quan deixareu de definir-la com a estrangera?

Quan la Raisa voti, ¿podrà votar el que vulgui o haurà de demanar permís per veure si les veus són acceptades pels que es consideren ciutadans de primera?

Quan la Raisa vagi a una vaga de la universitat, ¿us atrevireu a dir-li que hauria de ser més agraïda al país que la va acollir?

Raisa, jo vaig pensar que al primer nadó de 2018 això no li passaria, però veig que ha passat. Amb el primer, el segon i el tercer. Benvinguda al món, el farem una miqueta millor.

Míriam Hatibi
Sobre Míriam Hatibi

Portaveu de la Fundació Ibn Battuta Contacte: Twitter | Més articles

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*