Fixats els serveis mínims per a les vagues d’Ensenyament i de l’Administració pública convocades pel 29 de novembre

A Ensenyament s’intenta que els ciutadans puguin confiar els alumnes als centres per així possibilitar la conciliació de feina i vida personal, tot i que l’activitat docent no sigui la normal

Tomeu Ferrer
 
 
 
Manifestació en una vaga de docents | Foto d'arxiu: Edu Bayer

Manifestació en una vaga de docents | Foto d'arxiu: Edu Bayer

Davant la convocatòria per dijous 29 de novembre de vagues a l’ensenyament públic i a l’administració de la Generalitat de Catalunya, el departament de Treball ha emès els corresponents decrets de serveis mínims.

Pel que fa a ensenyament, la vaga és de 24 hores i ha estat convocada per les organitzacions USTEC-STEs, ASPEPC·SPS i CGT. L’aturada  afecta tot el personal docent funcionari i interí destinat a centres i serveis educatius de titularitat del Departament d’Ensenyament, el personal laboral destinat a centres i serveis educatius de titularitat del Departament d’Ensenyament, el personal docent, funcionari i interí, el personal laboral destinat a centres educatius de titularitat i gestió del Departament de Justícia, el personal docent i laboral destinat a les llars d’infants de titularitat de la Generalitat de Catalunya i de titularitat municipal, i el personal docent (funcionari, interí i laboral) dels centres de titularitat municipal de Catalunya.

Una persona de l’equip directiu per cada centre. S’entén com a tal alguna de les persones següents: el/la director/a, el/la coordinador/a pedagògic/a, el/la cap d’estudis o el/la secretari/ària, i en el cas de les llars d’infants, un membre del claustre. A més de la persona esmentada: Per a l’ensenyament infantil i primària (de 3 a 12 anys): 1 docent per cada 4 unitats.

Per a l’educació especial (de 3 a 16 anys): 1 docent per cada 3 unitats.

Per garantir la seguretat en l’horari de menjador i activitats complementàries: un terç del personal. Per a les llars d’infants: un terç de la plantilla.

Residències d’estudiants dependents del Departament d’Ensenyament

  1. a) Personal de restauració: 50% del personal.
  2. b) Vigilància: 1 persona.
  3. c) Tutors: la mateixa dotació que en cap de setmana.

Dues hores de vaga a l’Administració

Per la seva banda, el 29 de novembre també ha convocat vaga a l’Administració de la Generalitat, el sindicat Intersindical CSC. Aquesta aturada s’hauria de desenvolupar entre les 12 i les 2 de la tarda. Cal dir que la vaga coincideix amb una altra de la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) per al mateix col·lectiu i les mateixes hores.

Els serveis mínims fixats per Treball tendeixen a assegurar el funcionament essencial dels departaments de la Generalitat i també de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. Pels que estiguin interessants, en aquest enllaç es poden trobar els detalls per aquests serveis mínims per cada dependència de l’administració de Catalunya.

Deja un comentario.

Tu dirección de correo no será publicada.


*