Veïns del Poble Sec ataquen els beneficis immobiliaris per aturar un desnonament

El Sindicat de Barri del Poble Sec ocupa unes obres d'una finca propietat de la immobiliària Norvet S.L., que vol fer fora un veí de la zona, en Feliciano.

João França
 
 
 
Veïns del barri del Poble Sec protesten aquest dimarts | João França

Veïns del barri del Poble Sec protesten aquest dimarts | João França

“Si només entenen de beneficis, els parlarem en pèrdues”. Amb aquest lema el Sindicat de Barri del Poble Sec ha ocupat poc després de les 14h del migdia d’aquest dimarts unes obres del carrer Poeta Cabanyes, que han hagut de ser paralitzades. La finca és propietat de la immobiliària israeliana Norvet S.L., que també ho és el pis d’en Feliciano, un veí del barri que afrontarà aquest dimecres la seva segona data de desnonament.

“Aquí s’està construint un edifici de luxe on no podrà viure ningú del barri. Aquesta obra queda paralitzada fins que es paralitzi el desnonament de demà”, ha anunciat un membre del Sindicat després que deu persones emmascarades hagin ocupat la primera planta de l’edifici. “Si Norvet S.L. no treu les mans del nostre barri, nosaltres hi posarem els nostres cossos”, ha afegit.

Els membres del Sindicat de Barri a les obres | João França

El Sindicat de Barri ha intentat durant hores establir una negociació amb Norvet S.L. per aconseguir un compromís per aturar el desnonament d’en Feliciano i una alternativa habitacional. La immobiliària reclamava que s’aturés l’ocupació abans de negociar, però finalment hi ha accedit. Han assegurat que buscarien una solució per al Feliciano si es posava fi a les accions a les seves propietats, però s’han negat a signar un compromís escrit.

Davant d’això, els manifestants i el mateix Feliciano han rebutjat la proposta, que no els inspirava confiança. La propietat ha procedit a denunciar l’ocupació perquè sigui desallotjada pel Mossos d’Esquadra.

El Feliciano viu al número 12 del carrer Murillo, una finca que ha anat quedant buida mentre Norvet S.L. la reformava per convertir-hi els habitatges en pisos de luxe. La situació és insostenible pel Feliciano i els seu fills. Amb un contracte de lloguer de cinc anys, la immobiliària va pujar el preu del lloguer de la família a una quantitat a la que no podien fer front, i ja ha hagut d’aturar un primer intent de desnonament amb el suport veïnal.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*