Un manter ferit a plaça de Catalunya durant una batuda de la Guàrdia Urbana

Els venedors asseguren que el manter ha quedat inconscient després d'una empenta de la policia. Per la seva banda, l'Ajuntament de Barcelona, que ha reconegut la intervenció policial, diu que el jove "ha ensopegat" i després s'ha colpejat amb el terra. Tras la manta denuncia que la Guàrdia Urbana escalfa l'ambient per l'arribada de l'estiu.

Yeray S. Iborra
 
 
 
El venedor ambulant al terra de plaça de Catalunya | Tras la manta

El venedor ambulant al terra de plaça de Catalunya | Tras la manta

La calor excessiva comporta desmais. Però n’hi ha que estan provocats per alguna cosa més que les altes temperatures. Així ho entén com a mínim Tras la Manta, col·lectiu de suport als manters, que aquest dimecres al migdia ha denunciat que un venedor ambulant ha perdut el coneixement a la plaça de Catalunya després de l’empenta d’un agent de la Guàrdia Urbana (GU) en un operatiu contra el top manta. L’Ajuntament de Barcelona, en declaracions a aquest mitjà, ha reconegut la intervenció policial però no el contacte entre l’agent i el manter ferit.

El consistori ha assegurat que el venedor senegalès “ha ensopegat” i que el seu estat “no és greu” a hores d’ara. Tras la manta també ha destacat que l’ambulància que ha atès al venedor ha trigat més de vint minuts en arribar al lloc on restava esterrossat el jove.

Després que es produís l’incident, Tras la manta ha denunciat –mitjançant una sèrie de tuits– que, un any més, la Guàrdia Urbana escalfa l’ambient contra els manters per l’arribada de l’estiu.

La difusió del desmai per part de Tras la Manta ha generat enrenou a les xarxes socials. Diferents perfils han criticat que l’alcaldessa Ada Colau oferís la seva ajuda al vaixell Aquarius (Barcelona va dir aquest dimarts que acolliria 100 persones de les 629 que segueixen al vaixell) però a la vegada els incidents amb la venda ambulant segueixin a la ciutat, amb especial predominança en els mesos de calor.

En aquests mateix missatges a les xarxes socials, Tras la Manta també ha apuntat que els manters treballen en condicions especialment dures aquests dies, ja que molts practiquen el Ramadà, pel que no poden menjar ni beure durant les hores de sol. Tot i això, els venedors es veuen exposats igualment a llargues jornades als carrers oferint els seus productes, i esquivant les intervencions de la GUB.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*