Tu també pots conduir un cotxe elèctric!

Si canviem els vehicles tèrmics pels elèctrics un a un, no acabarem ni amb la contaminació ni amb l’ocupació de l’espai públic per part del vehicles rodats. Tampoc no tenim suficients matèries primeres per fabricar tants cotxes elèctrics a nivell global, però per canviar-ho cal mudar el paradigma cap a l'ús compartit

Xarxa per la sobirania energètica | Som Mobilitat
 
 

Fa poc més d’un mes vaig conduir un cotxe elèctric, tota una experiència. Zero soroll, fácil i sense contaminar. Però, és clar, no tot son avantatges. Només sortir del garatge, vaig topar-me amb la circulació congestionada d’una gran ciutat: embussaments, pitades, nerviosisme i un munt de cotxes. Si canviem els vehicles tèrmics pels elèctrics 1 per 1, no acabarem amb això ni amb l’ocupació de l’espai públic per part del vehicles rodats. A més, no tenim suficients matèries primeres per fabricar tants cotxes elèctrics a nivell global. I una segona cosa: els cotxes elèctrics més barats estan per sobre dels 20.000€ i no tothom pot accedir-hi.

Aquests fets incontrovertibles tenen una senzilla solució: la mobilitat compartida. Necessitem un cotxe o necessitem moure’ns d’un lloc a un altre? Si ens centrem en el valor d’ús, el cotxe només hauria de representar un altre mitjà de transport que, combinat amb els altres, ens hauria de facilitar els desplaçaments d’un lloc A a un lloc B. És veritat, més fàcil d’escriure-ho que de desenvolupar-ho.

Però per a canviar-ho caldria fer visible el treball de cooperatives com Som Mobilitat, Ecotxe i AlternaCoop, que ofereixen mobilitat elèctrica compartida si et fas sòcia (a preus molt raonables!) i provar aquesta sensació del valor d’ús compartit.

En aquest sentit, la Xarxa per la sobirania energètica insisteix en animar als Ajuntaments que canviïn la seva flota a cotxes elèctrics que comparteixin l’ús amb la ciutadania en les franges horàries que no l’utilitzi el personal de l’administració. Això ja està en marxa a l’Ajuntament de Rubí. Si a més, fem que se’n beneficïin preferentment les persones més vulnerables, estarem socialitzant una tecnologia inaccesible per elles, ara per ara.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*