Tanca l’històric cinema Aribau Club després de 82 anys

El grup Balañá, propietari de les sales, ha tancat el cinema després de 82 anys de projeccions. L'establiment va obrir el 4 d'octubre de 1936 sota el nom de Doré, ja en plena Guerra Civil. Actualment s'havia consolidat en el món dels documentals i era la seu de l'In-Edit i el D'A.

Sònia Calvó
 
 
 
Façana de l'Aribau Club / @Aribauclub

Façana de l'Aribau Club / @Aribauclub

El mític cinema barceloní Aribau Club tanca les seves portes després de 82 anys de projeccions. Aquest establiment va obrir el 4 d’octubre de 1936 sota el nom de Doré, ja en plena Guerra Civil. Actualment s’havia consolidat en el món dels documentals i era la seu de l’In-Edit i el D’A. Segons avança el Diari ARA, el Grup Balañá, propietaris de les sales, han tancat la sala  per “decisió interna”.

Situat al número 567 de la Gran Via de les Corts Catalanes de Barcelona, el primer nom de la sala va ser Doré, tot i que després es va anomenar Cine Durruti, en homenatge al líder anarquista mort el novembre de 1936. Després de la Guerra Civil es va rebatejar com a Dorado i Club Doré. A partir de 2006 –i fins a l’actualitat– es va passar a dir Aribau Club, formant tàndem amb l’Aribau Multicines, també del Grup Balañá.

Festivals com el D’A han lamentat, a través de les xarxes socials, el tancament del cinema, “no només pel tancament d’Aribau Club, sinó també per la pèrdua de dues sales de cinema a la ciutat”. De fet, no és la primera sala que tanca el Grup Balañá. El Club Coliseum va tancar el 2014, l’Urgell el 2013 i el Rex el 2010.

El mateix cinema va anar deixant pistes sobre el seu tancament imminent a través de les seves xarxes socials. Dissabte van publicar el famós ‘That’s all folks!’ que tanca les pel·lícules de Looney Tunes i la cançó ‘The End’ del grup The Doors. També han piulat un vídeo on es pot veure com el cinema tanca els llums.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*