Qui som?

Catalunya Plural va néixer l’any 2013 com amb la voluntat, com estableixen els seus principis fundacionals, d’apostar per la informació vinculada als drets fonamentals, el pensament crític i per ser un mirall de la pluralitat de la societat catalana. Catalunya Plural vol ser un punt de trobada entre tots els sectors que treballen pel progrés del país. Des de la política i, molt especialment, des de la societat civil. La nostra voluntat és, des del primer dia, ser una veritable plaça pública on es trobin, dialoguin i es comuniquin totes les entitats i persones que lluiten per preservar la cohesió de la societat; l’educació i la sanitat com a pilars de l’Estat del benestar; el treball i l’habitatge com a drets fonamentals; la solidaritat com a justícia social, i la regeneració com a exigència democràtica. Una plaça pública on s’escoltin les veus que sorgeixen de la societat, amb la voluntat de recuperar, junts, els projectes col·lectius de progrés.

Un dels objectius de la Fundació Periodisme plural ha estat constituir un pont entre Catalunya i Espanya. Amb la voluntat d’explicar Catalunya a la resta d’Espanya. Per això mantenim vincles amb altres mitjans d’àmbit estatal com eldiario.es, La Marea o El Salto. Per això Catalunya Plural s’expressa tant en català com en castellà.

Catalunya Plural està coordinat per la periodista Sandra Vicente i compta amb la redacció de la Fundació, formada per Victòria Oliveras, Carla Benito, Víctor Saura y Tomeu Ferrer.

Catalunya Plural està editat per la Fundació Periodisme Plural. Som la primera entitat sense ànim de lucre constituïda a Catalunya en l’àmbit del periodisme i ha estat declarada d’interès social per part de la Generalitat. La Fundació edita sis mitjans de comunicació: Catalunya Plural (maig del 2013), El Diari de l’Educació (gener 2014), El Diari del Treball (2015), El Diari de la Sanitat i El Diario de la Educación (ambdós el 2016) i la RevistaXQ (2017), per portar el periodisme als estudiants. Junts, tots aquests projectes volen contribuir a la qualitat democràtica i a la defensa dels drets fonamentals de la ciutadania a partir de l’exercici del periodisme.

La Fundació Periodisme Plural està presidida per Josep Carles Rius. El secretari de la Fundació és Juan José Gaballero Gil i el director adjunt, Víctor Saura. El Patronat està format per:

Xavier Atance, Magda Bandera, JJ Caballero Gil, Andreu Claret, Ignacio Escolar, Emili Ferré, Joao França, Mariano Guindal, José Ramon González Cabezas, José Martí Gómez, Andeu Missé, Jordi Mumbrú, Juan León, Josep Carles Rius, Maravillas Rojo, José Sanclemente, Lali Sandiumenge, Joan Saura, Gemma Sendra, Marina Subirats, Aina Tarabini, Rut Vilar, Jaume Vilarrasa, Cesca Zapater