La PAH proposa que un 30% de cada edifici nou a Barcelona es dediqui a habitatge social

La PAH Barcelona presenta una proposta, que vol introduir al ple via declaració institucional, per ampliar el parc públic d'habitatge a la capital catalana. Entre d'altres mesures, l'entitat demana al consistori que certes zones de la ciutat siguin declarades com a Àrees de Conservació i Rehabilitació

Redacció
 
 
 
Roda de premsa de la PAH Barcelona amb altres entitats que lluiten pel dret a l'habitatge a la ciutat | Sònia Calvó

Roda de premsa de la PAH Barcelona amb altres entitats que lluiten pel dret a l'habitatge a la ciutat | Sònia Calvó

La Plataforma d’Afectats per l’Hipoteca (PAH) demanarà a l’Ajuntament de Barcelona que un 30% del sostre dels edificis de nova construcció i rehabilitats integralment a la ciutat es destinin a habitatge social. Aquesta és una de les propostes de la PAH per ampliar parc públic de lloguer a la ciutat i eixugar l’emergència habitacional que viu Barcelona.

La iniciativa, presentada aquest dimarts en roda de premsa amb altres entitats que lluiten per l’habitatge assequible a la ciutat (Sindicat de Llogaters, Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible o Observatori DESC), expressa també la necessitat que en la implantació d’establiments d’allotjament turístic –així com d’albergs de joventut i residències col·lectives d’allotjament temporal i d’habitatges d’ús turístic– es reservi l’equivalent del 40% del seu sostre per a habitatge social. Des de la PAH proposen que aquest 40% d’habitatge social se cedeixi en un altre immoble del mateix districte.

Així mateix, en un document al que ha tingut accés aquest mitjà, la plataforma insta al consistori a que certes zones de la ciutat siguin declarades com a Àrees de Conservació i Rehabilitació. El propòsit de la plataforma és evitar casos de monocultiu turístic com el de Ciutat Vella.

L’objectiu de la PAH és que les diferents propostes siguin llegides com a declaració institucional per l’alcaldessa Ada Colau al ple municipal del pròxim 23 de febrer. Si la via no és fructífera, la plataforma presentarà la iniciativa com a moció, que s’hauria de discutir al ple municipal pel conjunt de formacions polítiques. Tot i això, confien que tots els grups municipals ho aprovaran. “Volem que sigui una declaració institucional de consens ampli, com la llei 24/2015, per això ens hem reunit amb els partits abans”, ha explicat Lucía Delgado, portaveu de la PAH Barcelona. “Hem de canviar el paradigma de que els privats poden enriquir-se i construir edificis sense cap retorn a la ciutat”, opina Delgado.

Segons ha explicat la PAH, la finalitat de les diferents propostes és assolir el 15% de parc públic en deu anys, sempre “atenent les especificitats d’una ciutat en la què les opcions de nova construcció són reduïdes”. L’entitat ha recordat que Barcelona ha patit en els últims tres anys més de 12.000 desnonaments. L’11% s’han produït a causa de l'”estafa hipotecària” i els altres per “una legislació injusta”, la Llei d’Arrendaments Urbans (LAU). El 84% dels desnonaments estan directament relacionats amb el règim de lloguer, segon la plataforma, conseqüència de la reforma del PP de la LAU, que va passar els contractes de lloguer de cinc a tres anys, fomentant l’especulació.

1 Comentari en La PAH proposa que un 30% de cada edifici nou a Barcelona es dediqui a habitatge social

  1. Mohammed // 19/09/2018 en 12:09 // Respon

    Hola os informo que la inmobiliaria metros construidos sl que ejerce en barcelona esta ganando juecio afin de desahuciar a familias con hijos menores y eso gracias a contactos de amistad que tiene a nivel judicial y politico, también se niegan hacer alquiler al ocupante del piso o venderlo a otro solo después del desahucio dejarlo cerrado ( no tengo nada en contra ni soy okupa solo he visto casos de familias españolas que estan pasando un terrible situación con menores a cargo) gracias.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*