Més de 200 entitats criden la ciutadania a manifestar-se dissabte a Barcelona contra el feixisme amb el lema: “Stop Vox”

La marxa del dissabte 23 s'emmarca en una protesta mundial durant la setmana de l’ONU contra el racisme i que en el cas de Barcelona es materialitza en una lluita contra l’auge de l’extrema dreta, concretament contra Vox, dins el moviment “Un món contra el feixisme i el racisme”

Tomeu Ferrer
 
 
 
Foto de familia dels convocants a la manifestació Anti Vox foto: Tomeu Ferrer

Foto de familia dels convocants a la manifestació Anti Vox foto: Tomeu Ferrer

“Emmarquem la manifestació que convoquem aquest dissabte a Barcelona contra el partit Vox, en la lluita internacional contra el racisme i el feixisme” ha dit David Karvala, membre de l’entitat transversal Unitat Contra Feixisme i el Racisme (UCFR). Aquesta marxa s’engloba el marc d’una protesta mundial durant la setmana de l’ONU contra el racisme. Una convocatòria global que s’emmarca entre el 16 i el 23 de març i que vol servir de lluita contra l’auge de l’extrema dreta, dins el moviment “Un món contra el feixisme i el racisme”.

L’organització antifeixista ha vinculat la mobilització amb la reacció davant de casos com els 50 assassinats esdevinguts a Nova  Zelanda. En la presentació de l’acte s’ha informat que més de 200 entitats de tipus molt variat ja han mostrat la seva adhesió a la marxa que sortirà a les cinc de la tarda dels Jardinets de Gràcia i pretén omplir el passeig de Gràcia de crits contra la intolerància. Els sindicats CCOO i UGT han fet una crida als seus militants i simpatitzats a què acudeixin a l’acte.

Karvala ha raonat perquè a l’Estat espanyol es focalitza la jornada amb el partit d’extrema dreta Vox. “Aquest partit és masclista i racista i no és d’estranyar el fet que la seva eclosió coincideix amb el fet que creixin els assassinats masclistes a l’Estat espanyol”. També ha parlat l’activista de l’increment de pallisses que pateixen a Barcelona membres del col·lectiu LGBTI i del fet que la policia només actuï amb contundència amb els que es manifesten contra partits feixistes i mai a l’inrevés.

Entre els altres motius que ha argumentat el responsable d’Unitat contra el feixisme i el racisme, ha esmentat les agressions contra menors immigrants no acompanyats en llocs com Canet de Mar, Castelldefels o Vilanova del Vallès.

A la manifestacions s’hi ha adherit moltes organitzacions que, com els sindicats majoritaris: CCOO i UGT, fan crides a assistir massivament a la marxa. També hi ha un llarg llistat de personalitats de diversos àmbits que s’adhereixen a la manifestació.

Karvala ha explicat que es tracta d’una protesta mundial que es reprodueix a diverses ciutats d’Espanya i diferents països, i que han decidit centrar la manifestació en Vox perquè “a l’Estat espanyol l’extrema dreta ara mateix té nom i cognoms, no és una cosa abstracta”.

L’activista ha raonat que es posi el focus en organitzacions concretes. I ha recordat que fa uns anys a Gran Bretanya l’entitat homologa de la Unió contra el feixisme i el racisme, va posar en marxa una campanya contra el Front Nacional Britànic, “i ara aquest partit no existeix”. Igualment ha recordat que a Catalunya la campanya va tenir com a objectiu Plataforma per Catalunya i aquest partit s’ha dissolt no fa gaire temps.

A la roda de premsa de convocatòria d’aquest dilluns, també hi ha hagut representació política, com el diputat Joan Tardà, membres de la CUP; dels Comuns, com el tinent d’Alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, entre altres També hi havia membres de la Federació d’Associacions de Veïns, dels sindicats CCOO i UGT i moltes altres organitzacions polítiques i veïnals.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*