Marcel Mauri: “el Tribunal no és imparcial, avui ha començat un judici polític”

La concentració del vespre de la primera jornada dels judicis del Procés ha aplegat a Plaça Catalunya a escasses 2.000 persones. Aquesta concentració s'ha presentat com una avantsala a un "cicle de mobilització constant" que començarà el proper dissabte 16, "en la que hem de ser molts més, fins al dret d'autodeterminació"

Sandra Vicente
 
 
 
Concentració en rebuig del judici del Procés a Plaça Catalunya | Sandra Vicente

Concentració en rebuig del judici del Procés a Plaça Catalunya | Sandra Vicente

Pocs minuts més tard que acabés la sessió de tarda de la que ha estat la primera jornada del judici del Procés independentista, vora 2.000 persones s’han aplegat a Plaça Catalunya, cridades per la quasi totalitat d’organitzacions civils, sindicats i partits polítics catalans favorables al dret a decidir. Sota el lema ‘L’autodeterminació no és delicte’, els manifestants han assistit a una sèrie de parlaments de diversos líders polítics que han llançat un missatge d’unitat respecte el que consideren que ha estat “l’inici d’un judici polític”.

En aquesta línia s’ha expresat Marcel Mauri, president d’Òmnium Cultural, que ha estat el primer en fer el seu parlament. “Diverses irregularitats mostrades fins ara ens han demostrat que aquest Tribunal no és imparcial. Avui ha començat un judici polític”, ha expressat. “Veiem com 12 persones s’enfronten a un judici acusats d’allò pel que mai ningú no hauria de ser jutjat, amb acusacions que responen al que mai no ha passat en aquest país”, ha afegit, en referència als càrrecs de rebel·lió i sedició que se sustenten en una suposada violència que es va donar a Catalunya durant, principalment, les jornades del 20 de setembre i l’1 d’octubre.

Així també s’ha expressat Elsa Artadi, consellera de Presidència, que ha afirmat que “quan es jutja representants del poble d’exercir un dret democràtic, paradoxalment, en nom de la democràcia, llavors es jutja un poble sencer”. Artadi ha estat la primera de molts parlamentaris que ha fet una crida a la unitat de la societat civil catalana, una crida que han recollit personatges com Gerardo Pisarello, primer tinent d’alcaldia de Barcelona, que ha posat de relleu que “persones de diferents ideologies i idees polítiques sobre allò econòmic i social ens hem ajuntat per a defensar uns drets fonamentals que veiem que estan en perill”.

Concentració en rebuig del judici del Procés a Plaça Catalunya | Sandra Vicente

En nom d’aquesta unitat, els representants socials i polítics han afirmat que la concentració en la que s’ha de mostrar més múscul és la que s’ha convocat per al proper dissabte dia 16. “Cal que siguem moltes més”, ha emplaçat l’exdiputat de les CUP, David Fernàndez, en vista del seguiment moderat que ha tingut aquesta concentració en el primer dia dels judicis. “Cal que hi siguem per aquells que no hi poden ser. Perquè els volem a casa, fins el dret d’autodeterminació, iniciem un cicle imprescindible de mobilitzacions”, ha afirmat. “Per a que tots els pobles, barris i carrers siguin plens. Que ningú no es quedi a casa”, ha afegit, mentre els assistents corejaven el ja mític ‘els carrers seran sempre nostres’.

Amb aquesta crida a “omplir i desbordar els carrers” s’ha fet referència també a la vaga que hi ha convocada pel proper dia 21 de febrer que, tot i que ha estat convocada per motius laborals, també respon a la “voluntat de decidir-ho tot”, han acabat reiterant, de manera coral, tots els parlamentaris.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*