L’oposició reprova altra vegada a Colau i li exigeix ​​que dimiteixi com a responsable de seguretat

PDeCAT, PSC, ERC i Ciutadans denuncien el "deteriorament" de Barcelona després dels últims incidents amb els narcopisos i l'agressió d'un manter a un turista. L'alcaldessa accidental, Laia Ortiz, acusa l'oposició de voler "desgastar el govern, ocupar titulars i no proposar solucions"

Redacció
 
 
 
Ada Colau | Ajuntament de Barcelona

Ada Colau | Ajuntament de Barcelona

La comissió de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona ha reprovat aquest dimecres a l’alcaldessa, Ada Colau, i li ha demanat la seva dimissió com a responsable en la matèria. La votació ha prosperat gràcies al suport de PDeCAT, ERC, PSC, Ciutadans i PP, que sumen majoria a la corporació municipal.

Aquests grups municipals van forçar la convocatòria d’una comissió extraordinària pel que defineixen com el “deteriorament” de Barcelona després dels últims incidents al barri del Raval amb els narcopisos i la polèmica recent per l’agressió d’un manter a un turista nord-americà.

En el text aprovat, la comissió ha instat també al nomenament d’un regidor amb experiència acreditada en l’àmbit de la seguretat, mentre ha exigit a l’equip de govern que doni ordres per al compliment de l’ordenança municipal que eviti nous episodis d’incivisme i inseguretat.

“Fer complir el pla de xoc de lluita contra els narcopisos i donar compliment a les diferents iniciatives aprovades i acceptades en plens i comissions contra la lluita del top manta” són altres de les reclamacions que recull l’acord aprovat en la comissió.

La tinent d’alcalde, Laia Ortiz, a hores d’ara alcaldessa accidental perquè Colau està de vacances, s’ha quedat sola en la defensa de la gestió de la seguretat que fa el govern municipal.

Ortiz ha acusat l’oposició d’haver-se aliat “per desgastar el govern, ocupar titulars i no proposar solucions”, en el que ha qualificat d'”aliança contra Barcelona” i “un tots contra l’alcaldessa Colau”.

La CUP no ha participat en la comissió perquè considera que es tractava d’una “escenificació” dels grups de l’oposició al consistori barceloní.

Aquesta és la tercera vegada que l’oposició reprova Colau. En anteriors ocasions li van retreure la falta de control en els narcopisos i van rebutjar la seva política econòmica.

Aquest és un article de eldiario.es

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*