L’inquilí del pis recuperat de la licitació de la Generalitat: “Infrahabitatge? Aquí es pot viure tranquil·lament”

En Nazario, que fa una setmana que s'ha instal·lat definitivament amb la seva mare al seu nou pis, desmenteix la tesi de la Generalitat: casa seva no és infrahabitatge. Així ho creu també Aturem la Subhasta, que afirma que hi hauria altres pisos com el d'en Nazario entre els que l'executiu català començarà a licitar aquest dimecres.

Yeray S. Iborra
 
 
 
En Nazario davant l'espai cooperatiu La Base, al Poble-sec

En Nazario davant l'espai cooperatiu La Base, al Poble-sec

“Aquí es pot viure tranquil·lament. La casa està de luxe”. En Nazario i la seva mare fa poc més d’una setmana que s’han instal·lat definitivament al seu nou pis del carrer Blasco de Garay de Barcelona. La seva llar va ser recuperada en una acció del Sindicat de Barri, del qual en Nazario participa activament, per evitar que fos subhastat per la Generalitat: no era infrahabitatge. I podria haver-hi més immobles en bones condicions entre les 46 propietats d’herències intestades que l’executiu traurà al mercat.

El Sindicat de Barri, part de la plataforma Aturem la Subhasta, creu que, com el d’en Nazario, són diversos els pisos que podrien beneficiar famílies i que en canvi acabaran licitats per la Generalitat aquest mateix dimecres i dijous. L’objectiu d’Aturem la Subhasta és impedir-ho, doncs defensen que la licitació només beneficiarà fons voltor.

Pel nou pis d’en Nazario, com demostra un vídeo difós per La Directa, ja s’han interessat. “Va ser un divendres, cap a les 22h de la nit, va arribar a casa un home que em va preguntar pel pis, era d’un fons. És normal que s’interessin, el pis està molt bé, i les licitacions comencen a partir dels 141.000 euros, pujaran molt. No tinc aquests diners”, explica el jove a les portes de l’ateneu cooperatiu La Base, on en breu donarà inici una assemblea que determinarà quines accions es duen a terme per paralitzar la subhasta.

Sigui quin sigui el resultat d’aquestes accions, o de la pròpia subhasta, en Nazario no se n’anirà. No té cap altre lloc on anar. Ni ell, que amb 34 anys porta prop de dos a l’atur (havia treballat “tota la vida com a mosso de magatzem”), ni la seva mare, la Rosario, de 67, i de la qual té cura diàriament; la resta del temps el dedica a l’activisme, a la defensa del dret a l’habitatge.

De fet, la seva implicació en el Sindicat de Barri li va fer valedor de l’oportunitat que suposava l’immoble de Blasco de Garay. Abans havia resistit tres intents de desnonament en el seu anterior pis, a Creu dels Molers. En Nazario porta més d’un any en la Taula d’Emergència de l’habitatge, l’entitat municipal que atorga pisos a persones en risc d’exclusió. “Segueixo sent el número 4.000 i escaig. No me n’aniré del meu nou pis. No tinc on anar. Només el carrer”.

El mateix Sindicat de Barri, així com Aturem la Subhasta, que reuneix entitats com la PAH o el Sindicat de Llogaters, ja han anunciat que estaran al costat d’en Nazario. I que els arguments de la Generalitat per deixar caure els pisos són excuses. “En un barri com el de Poble-sec, aquest habitatge, el d’en Nazario, hauria de tenir un ús social. Deixar-li al mercat contribueix al boom especulatiu. I això és una irresponsabilitat de la Generalitat”, comenta un dels portaveus del Sindicat de Barri del Poble-sec.

En Nazario s’aixeca del cafè per entrar a l’assemblea i es toca les butxaques dels pantalons. Ho porta tot. Cartera i claus. Claus del seu nou pis. El mateix que defensarà aquest 4 i 5 de juliol; aquest mateix dimecres es concentrarà davant la seu d’Economia de la Generalitat com a última oportunitat per a l’aturada de la licitació, sinó, tocarà anar-se’n a l’Hospitalet el dijous per posar fre a la subhasta. Casa seva –i altres possibles– estan en joc.

1 Comentari en L’inquilí del pis recuperat de la licitació de la Generalitat: “Infrahabitatge? Aquí es pot viure tranquil·lament”

  1. marianne // 04/07/2018 en 15:59 // Respon

    es aquesta la república que preconitza la Generalitat? Pues merci!!!

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*