Les vagues de Correus, Renfe i Adif, desconvocades davant el principi d’entesa aconseguit amb les empreses públiques

Intersindical CSC manté l’aturada general de dues hores per al 21 de desembre, mesura a la qual es poden acollir els treballadors que vulguin

Redacció
 
 
 
Desconvocades les vagues d'Adif, Renfe i Correus pel 21D

Desconvocades les vagues d'Adif, Renfe i Correus pel 21D

En el cas d’Adif, el compromís de l’empresa ha consistit a afirmar que en 48 hores presentarà un document, que podria ser esborrany del II conveni col·lectiu, que hauria de recollir moltes de les reivindicacions dels treballadors, cosa que ha fet que CCOO desconvoqui l’aturada del dia 21 de desembre i supediti la desconvocatòria de la vaga del 7 de gener a l’estudi de l’esmentat document.

Cal recordar que una tercera convocatòria de vaga, la corresponent a Correus, també s’ha retirat després que el ministeri de Foment hagi accedit a crear 12.000 llocs de treball i a incrementar els minsos salaris de molts dels treballadors, especialment els més joves, de l’empresa pública, un 9%.

Pel que fa a la tercera convocatòria de vaga, la que ha fet la Intersindical CSC, es manté. Es tracta d’una aturada de dues hores per a les quals el Departament de Treball de la Generalitat ha dictat serveis mínims. Aquesta vaga pot donar cobertura a tots els treballadors que s’hi vulguin sumar atès que s’ha demanat sota el caràcter de vaga general. Els motius són diversos, des de reclamar un salari mínim de 1.200 euros, passant de l’exigència de la retirada de la reforma laboral, fins a la reivindicació d’anul·lar el decret llei que va permetre que les empreses catalanes poguessin canviar la seva seu social sense haver de consultar amb els seus accionistes. Aquesta mesura la va aprovar el Partit Popular als volts de l’1 d’octubre de 2017.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*