La UPEC organitza la seva XV edició de les jornades d’estiu, sota el lema “El futur és un país estrany”

Durant els dies 3, 4 i 5 de juliol tindrà lloc la XV edició de les jornades de la UPEC, la Universitat Progressista d’Estiu de Catalunya, amb el lema: “El futur és un país estrany”. El debat es vol centrar en els esdeveniments succeïts durant l’últim curs polític, posant èmfasi en l’ascens de l’extrema dreta

Marta Pérez
 
 

Durant els dies 3, 4 i 5 de juliol tindrà lloc la XV edició de les jornades de la UPEC, la Universitat Progressista d’Estiu de Catalunya, amb el lema: “El futur és un país estrany”. El debat es vol centrar en els esdeveniments succeïts durant l’últim curs polític, posant èmfasi en l’ascens de l’extrema dreta als Estats d’Europa i d’arreu. L’acte se celebrarà a la sala d’actes de CCOO de Catalunya (Via Laietana, 16) i comptarà amb la presència dels secretaris generals d’UGT i CCOO, Camil Ros i Javier Pacheco, respectivament, que donaran el tret de sortida a les jornades. A més, també hi seran presents representants de l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona. També es retrà homenatge a l’historiador Josep Fontana, mort l’agost de l’any passat.

Enguany, les jornades giraran entorn a dos àmbits ben diferenciats: per una banda, es tractarà el tema de les identitats -identitat i classe social, identitat i cos, racisme quotidià- i, per l’altra, es debatrà sobre el Procés independentista. La UPEC es defineix com “un dels pocs espais de debat transversal des del lliurepensament”. Jordi Serrano, el rector de la Universitat, ha destacat que els debats que es duen a terme en aquesta edició “són qüestions que el país hauria d’estar discutint si estiguéssim en condicions normals”.

Davant un escenari polític inestable, les identitats juguen un paper molt important i cal donar veu a totes les persones que hi tenen alguna cosa a dir, sense exclusions. “El racisme, la relació dels nostres cossos amb allò polític o els encreuaments entre identitats i classe social són alguns dels debats que centraran aquesta edició” confirma la UPEC. Sobre la qüestió catalana, s’abordarà el tema encarat a buscar solucions al conflicte des de l’esquerra progressista. Alguns dels representants d’aquesta esquerra seran presents en l’edició, com el vicepresident del Govern Pere Aragonès, d’ERC, Miquel Iceta, primer secretari del PSC, Jèssica Albiach, diputada al Parlament de Catalunya en Comú, i Maria Sirvent, diputada al Parlament de la CUP.

Com a primer acte abans de les jornades, s’ha organitzat una sessió conjuntament amb el Diari Crític, que tindrà lloc divendres 7 de juny a les 19h a la Lleialtat Santsenca i que comptarà amb una conversa entre Xavier Domènech i Joan Tardà, sota el títol “Queden molt lluny Ítaca i Icària?”. Una bona ocasió per a debatre sobre el nostre futur més immediat, sent conscient que “l’única realitat constant és la lluita (…) per tal d’assolir un món igualitari, divers i sostenible”.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*