Giuseppe Porcaro, entre la utopia i la distopia a Europa

Veient-lo amb la seva samarreta 'Europe is for lovers', es diria que l’italià Giuseppe Porcaro és un ingenu defensor dels valors en crisi de les institucions europees. Però, si ens apropem a ell, descobrim que fa un any va publicar 'Disco sour' (Unbound), una novel·la de ciència ficció que navega entre la utopia i la distopia i que planteja serioses qüestions sobre la governança d’aquestes institucions

Vicenç Batalla
 
 
 
Giuseppe Porcaro | Vicenç Batalla

Giuseppe Porcaro | Vicenç Batalla

Veient-lo amb la seva samarreta activista Europe is for lovers, es diria que l’italià Giuseppe Porcaro és un ingenu i una mica hippy defensor dels valors en crisi de les institucions europees. Però, si ens apropem a ell, descobrim que fa un any va publicar Disco sour (Unbound), una novel·la de ciència ficció que navega entre la utopia i la distopia continental i que entre episodis més o menys autobiogràfics de forta càrrega sexual planteja serioses qüestions sobre la governança d’aquestes institucions i la tecnologia com a nou tòtem.

Resulta que Porcaro és el cap de comunicació de l’influent Institut Bruegel a Brusel·les, ha treballat per al Consell d’Europa i el Banc Mundial des del Fòrum Europeu de la Joventut i la seva especialitat és la geografia política amb una tesi sobre realitats urbanes i especulatives com la València del pelotazo. La seva presència a l’European Lab Camp de Lió, al maig, va animar una nova distopia del col·lectiu Are We Europe just després d’unes eleccions que deixen en l’aire qui manarà a Brusel·les.

Llegeix l’entrevista completa a París/BCN 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*