ERC votarà ‘no’ al tramvia per la Diagonal a Barcelona i deixa Colau sense majoria

Anuncien el seu rebuig al projecte de Barcelona en Comú al·legant que es donarien més beneficis a l'empresa privada que el gestiona almenys fins a 2032. El 'no' d'ERC deixa Colau en minoria amb l'únic suport segur dels socialistes a 10 dies de la votació definitiva en el plenari

Redacció
 
 
 
El tramvia per la Diagonal de Barcelona | Ajuntament de Barcelona

El tramvia per la Diagonal de Barcelona | Ajuntament de Barcelona

Quan falten deu dies perquè es voti en el ple, tot apunta que el Govern d’Ada Colau es quedarà aquesta legislatura sense un dels seus projectes estrella: la unió dels dos trams del tramvia per la Diagonal. ERC ha anunciat que votarà ‘no’ al projecte que  se sotmet a votació el 23 de març , de manera que Barcelona en Comú té per ara només el suport del PSC, lluny dels 21 regidors necessaris.

L’Ajuntament de Barcelona ja va rebaixar aquest dilluns la unió total del tramvia a només una part –de la plaça de les Glòries a Verdaguer– per convèncer ERC, així com un protocol amb l’Autoritat Metropolitana del Transport (ATM), de qui depèn en realitat la infraestructura , que preveia una revisió de la tarifa tècnica (el que cobra l’empresa per cada viatge d’usuari).

Però ERC s’ha plantat. El regidor Alfred Bosch ha argumentat en una entrevista al   diari Ara  que el seu ‘no’ per la falta de claredat del pla de gestió que preveu Colau per al tramvia. Creu que l’Ajuntament no hauria d’avançar els 200 milions que costa l’obra tenint en compte que els beneficis recauran en l’empresa privada que gestiona aquest transport des de 2004.

Per la seva banda, a Barcelona en Comú creuen que la negativa dels republicans respon a la proximitat de les eleccions de 2019. Recorden que ERC recull en el seu programa electoral el tram de tramvia que se sotmet a votació aquest divendres, i afegeixen que si no rescaten la concessió de la gestió privada del tramvia, vigent fins 2032, és perquè costaria entre 220 i 400 milions d’euros.

Aquest és un article de eldiario.es

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*