El periodisme durant la República: lliçons d’una lluita per la llibertat

En el marc de la cuarta edició del cicle 'Primavera Republicana', la Fundació Periodisme Plural participa, juntament amb La Casa de la Premsa, en un acte per reflexionar sobre els valors del republicanisme al periodisme actual

Redacció
 
 
 
Cartell de l'acte 'Lliçons de la premsa a la república'

Cartell de l'acte 'Lliçons de la premsa a la república'

La llibertat de premsa va ser un miratge durant els anys de la República en els que els periodistes van aportar amb la seva feina llum en la foscor de la repressió, la corrupció o la violència política, fins el punt que alguns van pagar amb la seva vida l’atreviment d’informar.

Per aprendre què se’n pot extreure de la història d’aquells anys pel periodisme actual i per la ciutadania en general, l’Ajuntament de Barcelona i la Casa de la Premsa organitzen ‘Lliçons de la primavera republicana de la premsa‘.

La jornada, que es farà el dia 11 d’abril, s’insereix en el marc de la quarta edició del cicle ‘Primavera Republicana’, que se celebra per reivindicar els valors del republicanisme arran del 14 d’abril, dia en què es va proclamar la Segona República, el 1931.

L’acte dedicat a la premsa prendrà forma en una exposició i una tertúlia. La primera, una hora abans del col·loqui, és una visita a La Casa de la Premsa, un edifici històric que va servir de centre per als informadors internacionals que van venir a Barcelona a fer la cobertura de l’Exposició Universal de 1929. En aquest espai icònic per a la premsa, s’hi acollirà una exposició de portades de diaris de la II República, que permetrà els assistents entrar en en situació del que es parlarà al col·loqui.

I pel que fa a la xerrada, ja a les 19:30h, diversos professionals de la premsa discutiran sobre la influència dels valors republicans en la premsa actual. En aquesta taula hi participaran Jaume Jaume Guillamet, Elvira Altés, Gil Toll, Rosa Franquet. La taula serà moderada pel periodista i president de la Fundació Periodisme Plural, Josep Carles Rius.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*