El Diari de l’Educació fa 5 anys, ajuda’ns a fer-ne molts més!

El Diari de l'Educació, projecte germà de la Fundació Periodisme Plural, fa 5 anys. En un moment en què el ritme frenètic no deixa espais als diaris i informatius per a parlar de qüestions transcendentals com l'educació, des de la redacció del Catalunya Plural volem felicitar els companys per una tasca tan lloable

Redacció
 
 
 

A mitjans del mes de gener de 2014 naixia el segon projecte de la Fundació Periodisme Plural: El Diari de l’Educació. Amb una aposta ferma, la primera informació i el vídeo promocional del diari, es va anomenar “És cosa de tots”. A partir d’aquell dia, els periodistes Pau Rodríguez i João França assumien la responsabilitat de fer rutllar el digital, amb la publicació diària de notícies d’actualitat, reportatges i entrevistes sobre educació, entesa des d’una òptica de gran angular. I també assumien la responsabilitat d’anar teixint complicitats amb la comunitat educativa catalana, ja que si alguna cosa es tenia clara aleshores era que sense el seu suport no es podria fer créixer el diari en qualitat i audiència.

El Pau i el João aviat s’adonarien que aquesta comunitat tenia moltes ganes de compartir reflexions i experiències, però que l’actualitat que es movia al seu voltant era molt més gran i intensa del que dos periodistes podrien abastar. El diari no sorgia del no-res, sinó que naixia del convenciment de tota la gent que un any i mig abans havien creat Catalunya Plural i la Fundació Periodisme Plural, que creia que calia tornar a posar en primera plana qüestions de gran impacte social que havien quedat fora de focus o relegades als temps de descompte dels informatius.

Amb aquesta mateixa idea, anirien arribant El Diari del TreballEl Diari de la SanitatEl Diario de la Educación, l’educa.Barcelona i la Revista XQ

Des d’aquell 15 de gener de 2014 fins avui han passat cinc anys, el Diari de l’Educació ha publicat més de 4.000 entrades, han nascut una vintena de blogs associats a la publicació i entre uns i altres el diari suma ja més d’un miler d’autors i autors. Segurament d’això últim és del que ens sentim més orgullosos i orgulloses, perquè és una dada que respon a aquell propòsit inicial d’obrir el diari a tota la comunitat. De fer-lo entre totes.

En aquesta línia, el Diari de l’Educació ha editat quatre revistes (una cada any des de 2015) i vuit llibres. El primer va ser Educacions, l’any 2015; i els altres set els hem fet en col·laboració amb l’editorial Octaedro, quatre l’any 2017 i tres l’any 2018. Les revistes i els llibres les hem fet sobretot pels subscriptors, el suport dels quals ha estat i segueix sent fonamental per aquest projecte.

Novetats del 2019 per als subscriptors

El nostre compromís és i serà amb tots els lectors per mantenir la qualitat del periodisme que fem. Però volem reforçar encara més el compromís que tenim amb aquells lectors que també són subscriptors. Per això, per ells, hem pensat amb aquests nous avantatges de cara a 2019.

  1. Els subscriptors rebran un val per valor de 40€ per gastar en llibres de tot el catàleg de l’editorial Octaedro. El que vulguin per fer-se la biblioteca a mida. 
  2. Molt properament posarem en marxa L’Agenda de l’Educació, una agenda on anirem bolcant tots els actes relacionats amb l’educació que arribin a les nostres mans. Aquesta agenda, però, serà un servei al qual només tindran lliure accés els subscriptors del diari i els mecenes de la Fundació Periodisme Plural.
  3. A finals de març organitzarem un acte per celebrar el cinquè aniversari. Els primers als quals s’informarà del dia, l’hora, el lloc i els participants en aquest acte seran els subscriptors, els quals tindran per tant al voltant d’una setmana de marge per inscriure-s’hi abans que ho anunciem a tot el públic.
  4. Per últim, tenim algunes revistes en stock, per la qual cosa oferim als 20 primers nous subscriptors a partir d’avui que rebin gratuïtament a casa les 4 revistes que hem fet aquests anys. 

La via del mecenatge

Hi ha una altra manera de donar-nos suport: el mecentatge. La Fundació Periodisme Plural és una fundació declarada d’interès públic i per tant les donacions que rep tenen la possibilitat de desgravar fins a un 75% de l’import. Això vol dir, per exemple, que una aportació de 150 euros representa, en realitat, un cost anual de 37,5 euros (tres euros al mes). Per a la fundació aquest tipus de suport és molt important, mentre que per al mecenes pot representar un esforç raonable.

Tan aviat com realitzeu la donació, rebreu un certificat per poder desgravar-la en el proper exercici fiscal.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*