Consulta les sis manifestacions sindicals a Barcelona per aquest 1 de Maig

Només CCOO i UGT mantenen la tradició de manifestar-se juntes, la resta de sindicats ha optat per fer la seva celebració al marge en un any en què se celebren la conquesta de les vuit hores i la creació de l'Organització Internacional del Treball (OIT)

Redacció
 
 
 
Les retallades salarials han marcat les reivindicacions dels últims anys: foto ENRIC CATALÀ

Les retallades salarials han marcat les reivindicacions dels últims anys: foto ENRIC CATALÀ

El 2019 pot passar a Catalunya com l’any amb més dispersió pel que fa a les manifestacions del primer de maig. Només CCOO i UGT mantenen la seva tradició unitària i junt amb les seves organitzacions juvenils i per exemple, l’entitat CTAC, que representa els autònoms de la UGT, es manifestaran, com és tradicional a les 11,30 des de la cruïlla entre Ronda de Sant Pere i el Passeig de Gràcia a Barcelona. Aquest cop, trencant el costum, la marxa no acabarà a la plaça de la Catedral, ho farà al final de Via Laietana, aproximadament davant de la seu de Correus a Barcelona.

A gairebé totes les convocatòries els manifestos recorden els 100 anys de la vaga victoriosa de la Canadenca i coincidint amb aquesta efemèride, la creació de l’Organització Internacional del Treball (OIT).

Per la seva banda, USOC, el tercer sindicat en nombre de delegats, es manifestarà en solitari amb sortida a les 12 del migdia des de la plaça de la Universitat i finalitzarà el recorregut a la plaça de les caramelles.

CGT, organització de tradició llibertària planteja dues convocatòries. La federació de Barcelona del sindicat convoca una manifestació que sortirà a les 12 del migdia dels Jardinets de Gràcia.

Al seu torn, l’organització catalana de la CGT, junt amb altres organitzacions com CNT, Acció Llibertària de Sants i Batzac, convoquen una manifestació conjunta que sortirà a les 18 hores de la plaça dels Països Catalans. Fonts de la federació de Barcelona s’han desmarcat d’aquesta convocatòria.

Per la seva banda, la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), que agrupa al seu si sindicats com USTEC d’ensenyament, CATAC de la funció pública, STS de la Sanitat o la Federació de Treballadors de Catalunya (FTC), el Col·lectiu Autònom d’Universitats (CAU) i el sindicat ferroviari convoquen una manifestació que té prevista la seva sortida l’1 de maig a les 17,30 de la plaça de les tres xemeneiesal Poble Sec.

Per la seva banda, la Intersindical CSC, de caràcter independentista, farà una manifestació que sortirà a les 18 hores des de la plaça d’Urquinaona. En aquest cas, el sindicat compta amb el suport de la plataforma Alcem-nos, impulsada per l’organització, es manifestaran reclamant, a més de reivindicacions estrictament laborals, la república Catalana.

A més de les manifestacions que se celebraran a Barcelona, els diversos sindicats han convocat marxes descentralitzades, en alguns cops es faran a les capitals de les demarcacions provincials i en altres el grau de descentralització arriba fins a les localitats. En aquests casos les combinacions entre organitzacions convocants són molt diverses.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*