Buch no dimiteix

Després de la “crisi del gas pebre” la imatge del conseller d’Interior no s’ha refet i és segur que surt tocada d’aquesta. De fet aquest es un govern que no s’aguanta gaire perquè tampoc governa gaire. No pren decisions de gruix polític

Montse Melià
 
 
 
Miquel Buch, durant la compareixença

Miquel Buch, durant la compareixença

Les imatges dels Mossos estomacant els manifestants, amb especial intensitat en alguns casos, aquests darrers dies no han agradat gens a alguns partits politics. No han agradat als Comuns i tampoc han agradat als seus, a JxCat. Han fet un comunicat de suport però demanant una investigació que comporti sancions als Mossos, si cal. Dimecres al matí també ens vam despertat amb la convocatòria d’una reunió urgent al més alt nivell del govern, estava clar que era per això perquè hi ha estat convocat el conseller d’Interior, Miquel Buch.

Ha donat tota la impressió que li demanaven el cap, que sí que li demanaven. No sembla el millor moment per fer-ho enmig d’una crisi com la que estem vivint. D’acord que no és el primer entrebanc d’aquest conseller però haurien de saber que el primer que no es s’acostuma a fer és rellevar el responsable d’un operatiu quan els resultats no estan anant del tot bé. El Pdecat ja ha donat la instrucció als seus càrrecs electes i candidats de no demanar la dimissió del conseller. L’àmbit postconvergent no acaba de trobar la forma d’expressar-se, per dir-ho d’una manera suau.

No cal dir que a bona part de l’independentisme tampoc li ha agradat la intervenció dels Mossos d’aquets dies. Ho ha criticat Gabriel Rufián d’ERC, també la CUP i algun candidat de JxCat.

Miquel Buch ha comparegut en roda de premsa i ha dit que no dimitirà. Que els aldarulls i els actes vandàlics són obra de petits grups violents i que els Mossos ho estan fent be. Tot i que si es constata que algun s’ha extralimitat, a les decisions que calgui. Això és el que li demanen, que investigui algunes actuacions . ERC ha fet un comunicat prou explícit en aquest sentit. Potser si que bona part dels incidents i d’actes vandàlics són obra dels que ja ho han fet altres vegades. Recordo per exemple la imatge d’un Starbucks totalment calcinat al final d’una manifestació. I si és així el que han de fer és deixar-ho clar uns i altres.

Després de la “crisi del gas pebre” la imatge del conseller d’Interior no s’ha refet i és segur que surt tocada d’aquesta. De fet aquest es un govern que no s’aguanta gaire perquè tampoc governa gaire. No pren decisions de gruix polític. Tampoc pot convocar eleccions perquè ja estem en un procés electoral que no sabem com acabarà. Ni si al president en funcions li acabarà sortint el “tret per la culata”.

Montse Melià
Sobre Montse Melià

Montserrat Melià ha estat redactora de política a la seu de RNE Barcelona, redactora de política al congrés dels diputats a Madrid. Cap d’informatius de RNE-Catalunya i directora de RNE—Catalunya. Actualment és membre de Consell d’Informatius de TVE-Òrgan de control de la neutralitat, pluralitat i diversitat als informatius de TVE. Imparteix tallers al Màster gènere i comunicació de la UAB. Contacte: Twitter | Més articles

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*