Amadou Bocar rep la Medalla d’Or al Mèrit Cívic per la seva trajectòria en la defensa dels Drets Humans

Bocar Sam fa anys que ajuda a les persones migrants a regularitzar la seva situació. Aquesta medalla és el màxim reconeixement que atorga l'Ajuntament per reivindicar la trajectòria de les persones que han treballat en favor de la ciutat. Durant el seu discurs, el guardonat ha fet referència a la tancada de migrants que té lloc des de fa més de 20 dies a l'Escola Massana.

Catalunya Plural
 
 
 
Amadou Bocar Sam durant el discurs  / Ajuntament de Barcelona

Amadou Bocar Sam durant el discurs / Ajuntament de Barcelona

El Ple de l’Ajuntament de Barcelona ha concedit la Medalla d’Or al Mèrit Cívic a Amadou Bocar Sam, membre de la Coordinadora d’Associacions de Senegalesos de Catalunya per la seva trajectòria en defensa dels Drets Humans i els drets de les persones migrants. Bocar Sam, que va arribar a Barcelona el 1992, fa anys que ajuda a les persones migrants a regularitzar la seva situació i actualment treballa com a tècnic d’acció comunitària a la Fundació Cepaim i la Coordinadora d’Associacions de senegalesos de Catalunya.

Amadou Bocar és considerat un referent per la comunitat africana, ja que ha contribuït a visibilitzar aquest col·lectiu a la ciutat, ha participat en molts processos de mediació i ha lluitat contra el racisme i la xenofòbia. Bocar forma part d’entitats com la Fundació Cepaim, l’Associació per a la Cooperació, la Inserció Social i la Interculturalitat (ACISI), l’Associació Catalana de Residents Senegalesos, la Coordinadora d’Associacions de Senegalesos de Catalunya (CASC) i la Federació de Senegalesos de l’estat espanyol. També ha representat la diàspora en diverses trobades internacionals i ha impulsat el programa Senexcelence, que té per objectiu elevar el nivell educatiu dels joves d’origen africà.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha destacat durant el lliurament de la medalla que Amadou Bocar “representa molts dels valors que han fet gran aquesta ciutat: una ciutat de pau, acollidora, orgullosa de la seva diversitat i compromesa amb la justícia global”. Colau ha agraït a Bocar la feina feta durant tots aquests anys, per la seva “empatia, discreció i, sobretot, pel compromís amb les persones que més ho necessiten i amb Barcelona”. Durant el seu discurs, Bocar Sam ha fet referència a la tancada de migrants que té lloc des de fa més de 20 dies a l’Escola Massana de Barcelona.

Aquesta medalla és el màxim reconeixement que atorga l’Ajuntament per reivindicar la trajectòria de les persones que han treballat en favor de la ciutat. A l’acte hi ha assistit el primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello, i hi ha hagut intervencions de la comissionada d’Immigració, Interculturalitat i Diversitat, Lola López, i del sotsdirector d’Àrees i Centres de la Fundació Cepaim, que ha fet la glossa del guardonat.

Ada Colau entrega la Medalla d’Or al Mèrit Cívic a Amadou Bocar / Ajuntament de Barcelona

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*