Al publicista que va crear el ‘100% Mare’

Avui em queixo públicament per totes aquelles dones que no tenen força per fer-ho, perquè el sistema patriarcal i capitalista els ha pres totes les opcions. Em queixo per a revertir aquest 0% de queixes que un mercat salvatge ens imposa. Perquè ser mare no vulgui dir estar supeditada ni anul·lada com a dona

Meritxell Campmajó
 
 
 

Com cada any, el dia de la mare s’acostava i, de cop, sense avisar, un dia t’arriba el darrer espot publicitari d’El Corte Inglés. Diu: “97% entregada”. I em temo que en sabem el motiu: al poder econòmic i al sistema patriarcal els interessa perpetuar el rol de dona abnegada. Per a que, efectivament, et quedin zero forces per queixar-te. Exactament un 0%. I perquè et conformis amb un 3% d’egoisme, que intueixo que deu referir-se al poc temps per a l’oci i una mateixa que et queda després de dures jornades laborals, d’entrega als fills i de tasques de la llar.

97% entregada” perquè el sistema patriarcal i capitalista no ens ofereix alternativa. Aquest 97% que diu l’anunci, en realitat, de vegades supera el 100% de les possibilitats de donar-se com a persona. Això és culpa d’un sistema salvatge que obliga la immensa majoria de persones en procés de criança a treballar per sobreviure, fins i tot quan aquesta criança és en parella. I és clar, si a més a més aquest sistema capitalista està dissenyat, pensat i liderat des d’un sol gènere, el desavantatge social està clar que serà per a les mares.

El model econòmic i de treball que tenim prima el rendiment, la productivitat i els beneficis econòmics, i això el fa incompatible amb la conciliació familiar. La “improductivitat” que, segons aquest sistema pensat des dels homes, generen les dones en edat de criança, és un argument pervers que busca generar por a la pèrdua de feina davant la maternitat. Aquesta por genera submissió davant la impossibilitat de generar canvis i ens duu a “competir” amb qui no té el pes de les obligacions del procés de criançal. Per tant, davant d’aquesta por i de tanta “competència” callem, ens inhibim o bé ens limitem a fer el que ens toca perquè no podem optar a fer més.

Malauradament no estem tenint en compte que les dones mares tenim unes competències úniques, gràcies a una experiència vital increïble, i que socialment estan desaprofitades o no estan ben enfocades.

Si arriba el dia en què l’objectiu de les empreses no sigui obtenir únicament beneficis econòmics i cada vegada més guanys, veurem qui té més competències per liderar empreses cooperatives, més sostenibles i responsables som les mares. La transformació està en camí.

3% d’egoisme perquè no podem renunciar ni al món laboral ni a la criança dels nostres fills. Hi ha dones que quan som mares, ens trobem davant la situació d’haver de renunciar a feines de responsabilitat, perquè la renúncia a la criança és tant dolorosa que no podem afrontar-la, i en molts casos, per poder fer-ho tot, la solució acaba essent renunciar a una mateixa. Quan vaig veure l’anunci em vaig enfadar profundament, amigues i amics publicistes, perquè sembla que et digui precisament això. ‘Renuncia a tu’. I perquè el lema que van fer servir pel dia del pare d’aquest any era: “Tu padre es único en su especie”. Sí, és clar. A costa de tu madre.

Veig massa sovint parelles que tenen fills, en les que ell va a jugar a futbol tots els dilluns, surt a córrer tots els dissabtes al matí o va en bici tots els diumenges. O en què ell té reunions tots els dimecres. I on ella…Mentre això passa, es queda a casa atenent els fills. I no és pas qüestió que els homes deixin de fer allò que els agrada, ja que l’oci és necessari. El que dic és que aquest 3% d’egoisme que El Corte Inglés atribueix a les dones s’equilibri amb (no goso xifrar-lo) el tant per cent que tenen els homes. I que deixem d’anomenar egoisme al fet de tenir oci en la criança.

0% de queixes perquè l’esgotament ens minva les forces. Com voleu que em queixi si em llevo a les 6:30 del matí i la majoria dels dies fins les 21:00 no poso el cul al sofà de casa? I d’on hem de treure les forces per fer-ho?

I és així un dia, I un altre… I a les nits no dormim perquè els nadons ploren. I les muntanyes de roba per rentar no desapareixen. I hem de recordar quin dia tenen gimnàs i piscina. Anar corrents sense dinar al concert de Nadal perquè si no hi vas diran que ets una mala mare. I hem de recordar on i quan marxen de colònies. I també hem de complir amb les obligacions de la feina. I a més a més l’exigència social i la publicitat ens diuen que estiguem primes i guapes, que només així serem felices… i tant i tant i tant que al final ens col·lapsem. I ens esgotem. I una mare esgotada és una dona que no pensa, no crea, i que es consumeix. 

Per això, les dones que ens sentim més descansades tenim l’obligació d’alçar la veu. Nosaltres som les que podem capgirar aquest ignominiós percentatge de 0 queixes. La transformació està en camí.

Per això, jo avui em queixo públicament per totes aquelles dones a les que no queda força per fer-ho, perquè jo puc fer-ho, doncs jo tinc una feina en la que puc conciliar, perquè treballo en una entitat social que el seu objectiu no és obtenir beneficis econòmics, perquè és una entitat liderada majoritàriament per dones i perquè els dos cops que he anunciat que estava embarassada m’han felicitat de seguida. Avui em queixo perquè la sororitat m’obliga a fer-ho, i perquè el canvi i la transformació són possible. Seguim sent queixa, sempre constructiva, però siguem-ho al 100%.

Meritxell Campmajó
Sobre Meritxell Campmajó

Diplomada en Treball Social a l'ICESB de Barcelona, ha exercit durant molts anys d'educadora, coordinadora i directora d'un centre d'acolliment per a infants de 0 a 12 anys. Membre de la Comissió d'Àmbit Penitenciari i Execució Penal (CAPEP) d'ECAS i de la Taula de Participació Social. Des de 2012 treballa en l'àmbit de la justícia, dirigint el programa de Mesures Penals Alternatives que gestiona l'associació INTRESS a les demarcacions de Girona, Lleida, Tarragona i Terres de l'Ebre. Ha estat una de les impulsores el programa d'acompanyament postpenitenciari que gestiona la mateixa entitat i participa en el desenvolupament de projectes innovadors. Contacte: Twitter | Més articles

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*