Per les piulades els coneixereu: a qui han felicitat Sánchez i Rajoy durant els seus mandats?

Esportistes, artistes i polítics han sigut els col·lectius que més ha felicitat Pedro Sánchez a través de Twitter des que és el cap del Govern Espanyol. Descobreix amb un gràfic interactiu cada tuit que el President ha fet donant la enhorabona i compara-ho amb el President que el va precedir, Mariano Rajoy.

Victòria Oliveres
 
 
Pedro Sánchez i Mariano Rajoy | Foto: La Moncloa

Pedro Sánchez i Mariano Rajoy | Foto: La Moncloa

Des que va assumir la Presidència el passat mes de juny i fins el dia d’avui – quan ha convocat eleccions generals -, Sánchez ha tuitejat 68 missatges amb les paraules “felicitats” o “enhorabona”. La majoria de vegades, un 43%, les felicitacions han anat dirigides a esportistes, un 21% a membres del món cultural i un 18% a polítics.

Pel que fa al gènere, quatre de cada deu vegades eren homes o grups masculins a qui anaven dirigides les felicitacions, mentre que en només un terç dels tuits l’enhorabona era per una dona o un equip femení.

A qui ha felicitat Pedro Sánchez per Twitter des que és President?

Classifica i acoloreix els tuits segons l’any o el mes en què es van enviar, el gènere i la categoria de la persona o col·lectiu que va rebre la felicitació. Passa el cursor per sobre el tuit per llegir-lo.

El president que el va precedir, Mariano Rajoy, també va fer ús d’aquesta xarxa social per enviar a les seves felicitacions durant els set anys que van durar els seus mandats. Dels 281 tuits amb les paraules “felicitats” o “enhorabona”, la meitat van ser per a esportistes i un 27% per a col·legues polítics o organitzacions polítiques. Els homes que va felicitar Rajoy van superar als que ha felicitat Sánchez: fins a un 57% ho eren mentre que només un 17% eren dones.

A qui va felicitar Mariano Rajoy per Twitter mentre era President?

Classifica i acoloreix els tuits segons l’any en què es van enviar, el gènere i la categoria de la persona o col·lectiu que va rebre la felicitació. Passa el cursor per sobre el tuit per llegir-lo.

La majoria de vegades, els esportistes que van felicitar ambdós presidents eren membres o equips de les seleccions espanyoles. A més, Rajoy va fer molts tuits durant els Jocs Olímpics de Río 2016 que va viure com a President, però també en va enviar molts als equips de la lliga espanyola de futbol i a Rafa Nadal.

Una altra curiositat és veure a quins polítics van felicitar els presidents. Dos terços dels polítics a qui Rajoy va felicitar eren membres del seu propi partit, mentre que només ho eren un terç dels felicitats per Sánchez.

Els seus tuits, però, també mostren la seva voluntat de teixir aliances internacionals. Sánchez va donar l’enhorabona al mexicà López Obrador, a la presidenta d’Etiòpia Sahlework Zewde i al suec Stefan Löfven. Rajoy, per la seva banda, al nord-americà Donald Trump, al colombià Juan Manuel Santos, al panameny Juan Carlos Varela, al veneçolà Leopoldo López i al cap del Consell Europeu Donald Tusk, entre d’altres.

Destaca que tots dos presidents només van felicitar una vegada cadascú a científics. Rajoy donava l’enhorabona pocs dies abans d’acabar el seu mandat als guardonats amb les Grandes Cruces de la Orden Civil de Alfonso X el Sabio i Pedro Sánchez va felicitar ahir a Biola M. Javierre, que ha estat distingida com una de les 15 Jóvenes Talentos Prometedores de los Premios L’Oréal-UNESCO per a Dones en Ciència.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*