15M: Milers marxen pel clima a Barcelona

Al voltant de cinc mil estudiants, entre escolars i universitaris, van prendre els carrers de la ciutat per exigir un major compromís de les autoritats en la lluita contra el canvi climàtic.

Carmen Contreras
 
 
 
Foto: Pol Rius.

Foto: Pol Rius.

Una gran pancarta verda en què es llegeix “Emergència climàtica” encapçala la manifestació organitzada com a part del moviment Fridays for Future aquest divendres 15 de març; qui la carreguen no tenen més de 25 anys. A més de Barcelona, ​​al voltant d’altres 50 ciutats a Espanya van sortir a protestar pel futur del planeta; i al món, unes 1600 ciutats de 105 països.

Encara que són molt joves, aquests estudiants són conscients de les conseqüències que té la inacció de les autoritats. La concentració va iniciar a les 12 del dia a Plaça Universitat amb direcció a la plaça Sant Jaume, on es va llegir part del manifest amb centenars de manifestants asseguts, com més persones no deixaven d’arribar.

“Nosaltres volem que es declari en tots els nivells institucionals l’emergència climàtica perquè considerem que no es pot solucionar una crisi si no es nomena com el que és, és a dir, una emergència, una crisi”, ens va explicar Gemma Barricarte, una de les portaveus Fridays for Future a Barcelona.

A més, ha afegit que aquest 15 és “l’inici del que van a ser de molts més divendres manifestant-nos”.

Foto: Pol Rius.

“No és una marxa contra el canvi climàtic”

En l’últim i sisè informe del Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient (PNUMA), Perspectives del medi ambient mundial, ha despertat la preocupació d’activistes en alertar sobre les grans catàstrofes a què s’enfronta la humanitat com a conseqüència del canvi climàtic .

En ell, se sosté que des que es va publicar la primera edició de l’informe el 1997, l’estat general del medi ambient ha seguit deteriorant malgrat els esforços febles d’alguns països i regions. La manca de compromís per assegurar que l’Acord de París es compleixi està tenint repercussions negatives i irreversibles en els recursos naturals essencials, assenyala l’informe, elaborat per 250 científics.

En aquest sentit, Barricarte precisa que “nosaltres creiem que hi ha una responsabilitat i covardia política absolutes perquè havent dades i mesures aprovades i posades sobre la taula, no s’estan duent a terme i és precisament el que estem reclamant, que es dugui a terme el que s’ha promès i que no és suficient “.

El 15M és una crida a l’acció, però també una oportunitat per escoltar i prestar atenció als que viuran les conseqüències del canvi climàtic a costa dels que encara no tenen en compte les innombrables advertiments.

var bannersnack_embed = {“hash”:”bx9f4nnug”,”width”:1920,”height”:1080,”t”:1552670160,”userId”:38931192,”responsive”:true,”type”:”html5″};

Fotos: Pol Rius.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*