Jorge del Cura: “L’1-O es va torturar: la policia va castigar per desobeir i va generar por”

Sònia Calvó

Jorge del Cura fa més de 40 anys que treballa en temes relacionats amb la tortura i la repressió. Per a ell, la tortura té un objectiu clar, "generar por". Del Cura es mostra preocupat perquè "als jutjats espanyols totes les valoracions pericials psicològiques són rebutjades i menyspreades. Per a ells o hi ha un os trencat o no hi ha dolor"

Els mestres es revolten contra la idea del Govern espanyol d’introduir una casella per al castellà

Pau Rodriguez

La comunitat educativa torna a tancar files amb la immersió lingüística davant la possibilitat del seu desmantellament amb el 155: l'alarma s'ha encès després de l'afirmació del Govern espanyol que són "sensibles" a la petició d'algunes famílies d'escolaritzar en castellà. Fins ara les sol·licituds de preinscripcions recollien en el peu de pàgina l'opció de demanar atenció "individualitzada" a castellà a P-3

El 'twerking' o com trencar prejudicis a cops de maluc: "Hem de fer les paus amb la 'buscona' i la meuca"

Neus Molina

La sexòloga Maria Cabral ha creat, amb la col·laboració de la coreògrafa de 'twerking' Kim Jordan, els tallers de ball, sexualitat i feminisme “Viatge al centre del plaer”. "Es tracta de crear un espai d'educació sexual i treball corporal on, a més de tenir en compte l'estructura patriarcal en què totes i tots actuem, puguem espolsar alguns prejudicis i, al mateix temps, augmentar el plaer i l'alegria", diu Cabral.

Es doblen els anuncis de joguines en què les nenes es preocupen del seu aspecte físic

Sandra Vicente

El Consell de l’Audiovisual de Catalunya ha analitzat la campanya de Nadal i conclou també que el nombre d’estereotips de gènere puja fins el 34.7%, trencant la tònica descendent que s’enregistrava des del 2012

Entitats pel tancament dels CIE denuncien que un intern va estar 30 hores incomunicat durant la seva deportació

Sònia Calvó

Dos interns al CIE de Barcelona han estat deportats al Marroc després de denunciar agressions per part de la Policia Nacional

Treballadores del grup Mujeres p'alante es formen laboralment

Una treballadora estrangera cobra gairebé la meitat que un treballador nascut aquí

Tomeu Ferrer

Una treballadora nascuda fora guanya 15.250 euros a l’any mentre que un home de nacionalitat espanyola ingressa 13.289,55 euros més, de mitjana

Dia Internacional de la Salut Sexual: “Els joves saben què és un ‘bukake’ però no saben dibuixar bé els seus genitals”

Carla Benito / Sandra Vicente

Les escoles que opten per oferir educació sexual no acostumen a fer-ho fins 2n o 3r d’ESO, edat a la que molts adolescents ja han practicat sexe i ja n’han estat exposats a través d’Internet o la pornografia. Experts del CJAS i SidaStudi afirmen que “s’hauria de tractar el tema molt abans i posant èmfasis, no en aspectes sanitaris, sinó en els afectivosexuals”

"A Barcelona no se li demana acabar amb el canvi climàtic però sí amb els manters, quan tots dos són problemes globals"

Yeray S. Iborra

Julián Porras és doctorand en Sociologia per la Universitat de Barcelona. Ha acompanyat a manters i drapaires per concloure que les economies informals són un repte estructural. Un problema a Bogotà i a Barcelona, ​​que millora quan les institucions reconeixen com subjectes polítics els treballadors.

La PAH proposa que un 30% de cada edifici nou a Barcelona es dediqui a habitatge social

Redacció

La PAH Barcelona presenta una proposta, que vol introduir al ple via declaració institucional, per ampliar el parc públic d'habitatge a la capital catalana. Entre d'altres mesures, l'entitat demana al consistori que certes zones de la ciutat siguin declarades com a Àrees de Conservació i Rehabilitació


La defensa del model lingüístic a l’escola des de l’òptica del dret

Joan Ridao: A més de les raons pedagògiques i sociopolítiques, també les jurídiques i jurisprudencials conclouen que la Generalitat és l’administració competent per determinar la llengua de l’ensenyament i que l’alumnat té dret a no ser separat per raons idiomàtiques. La batalla es troba ara en els recursos que encara ha de resoldre el Constitucional sobre la LEC i la Llei Wert.


És la guerra, més fusta!

Andreu Claret: En el millor dels casos és un error. En el pitjor, una barbaritat. Si desballesten l'escola catalana, com fan els Germans Marx amb el tren, dubto que el final sigui tan feliç com en la pel·lícula. Hi haurà fractura per sempre.


En posició ginecològica, de l’estructura a l’experiència

Clara Ariza Montobbio: Si és cert que quan ens atrevim a posar de manifest el maltracte se'ns culpabilitza o psicologitza - fet que perpetua i accentua l'espiral de violència -, també és ben cert que callant ens amotllem al que ens mal-tracta. És del que més m'he sorprès en la meva experiència com a resident a les consultes de ginecologia: Per què les dones no pregunten més? Per què callen?


L'altra Ciutadella

Jordi Corominas i Julián: De guanyar les eleccions de maig de 2019 Colau hauria d'aspirar a igualar-se en ecologia i sostenibilitat a la seva homòloga parisenca tot impulsant una campanya per a eliminar els mals fums i deixar pels vianants, s'ha comentat més d'una vegada, carrers de l'Eixample.


Erradiquem la cosificació de les dones: cos sí, cosa no

Montse Sanahuja: La cosificació deshumanitza les dones i les mostra com a objectes no pensants que poden ser exposats, explotats i utilitzats com es desitgi.


La investidura impossible

Montse Melià: És molt positiu que es desencalli la investidura perquè això vol dir que hi haurà un govern que podrà prendre decisions i decisions positives per tothom, que bona falta fa