“L’estat és l’autèntic poder de l’esquerra”

Siscu Baiges

El títol d’un llibre, a vegades, pot despistar sobre el seu contingut. És el que passa amb el darrer que ha escrit el catedràtic de Literatura espanyola de la Universitat de Barcelona Jordi Gràcia: “Contra l’esquerra”. No, no és un llibre que posi la proa contra els partits i els ideòlegs de l’esquerra. Al contrari.

"Que els barcelonins vulguin regular el preu del lloguer no s'explica sense els moviments anteriors pel dret a l'habitatge"

Yeray S. Iborra

João França, periodista i ex cap de redacció de 'Catalunya Plural', publica 'Habitar la trinxera. Històries del moviment pel dret a l'habitatge a Barcelona' (Octaedro i Fundació Periodisme Plural), un llibre que cus la memòria dels activistes pel dret a l'habitatge i reivindica les petites victòries.

La Justícia alemanya desmunta el relat del jutge Llarena i reforça la via política

Jaume Risquete

L'auto de l'Audiència Territorial de Schleswig-Holstein posa en evidència l’acusació de rebel·lió i per tant la presó preventiva dels líders catalans

Concerts sense saber de qui ni on

Sergio Collado

La plataforma Acqustic s'ha consolidat com una empresa eficient per posar en contacte músics i particulars i ha començat la seva expansió de negoci fora de Barcelona. Ofereix concerts secrets en llocs poc tradicionals... Veient l'èxit de la iniciativa, no saber qui toca ni on sembla omplir l'afany d'aventura cultural del públic.

"Si un mestre diu que el teu fill és un agressor no va en contra teva, t'ajuda a aconseguir-li un futur millor"

Sandra Vicente

Juan Calmaestra és professor de la Universitat de Còrdova i col·labora amb la Fundació Barça en un projecte de prevenció del Bullying a escoles de primària de Catalunya. Després del primer any de pilotatge, presenten resultats en què asseguren que la col·laboració de la comunitat educativa és clau per crear un programa que sigui universal

"Una revolució funciona perquè les coses estan molt malament, es mor de fam o hi ha una opressió molt seriosa. No crec que aquest sigui el cas de Catalunya"

Txerra Cirbián

La minisèrie 'El día de mañana' s'ha guanyat, sense massa publicitat, el fervor de la crítica i, en menor mesura, d'un públic cada vegada més diversificat. Dirigida per Mariano Barroso a partir d'un guió escrit per Alejandro Hernández i basat en la novel·la homònima de Ignacio Martínez de Pisón, amb qui parlem.

Els professionals de TV3 i Catalunya Ràdio, contra la restitució del 'model Pujol'

Redacció

El mandat dels membres del CCMA està caducat des de fa mesos. Al Parlament es viu una intensa batalla sobre com ha de ser fer-se la renovació d'aquest organisme mentre els treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio, a través dels respectius comitès d'empresa i consells professionals, estan forçant la màquina per aconseguir que la fórmula final garanteixi la independència dels mitjans públics de la Generalitat.

Cristina de Middel, fotografia animista a Arles

Vicenç Batalla

La fotògrafa hispana del moment bifurca els seus projectes pels cinc continents i com a tal va ser una de les convidades de la manifestació provençal. La polièdrica cita arlesiana, oberta fins al 23 de setembre, compta amb una cinquantena de propostes disseminades per tot el municipi de la Camarga.

Bridget Anderson, experta en mercat laboral: "El problema és que 67 persones tenen la meitat de la riquesa del planeta"

Francesc Ràfols

Bridget Anderson és professora de Migració i Ciutadania i Investigadora Directora del Centre Sobre Migració, Política i Societat (COMPAS, en les seves sigles en anglès) de la Universitat d'Oxford. Ha fet recerca sobre el paper de la immigració sobre els mercats laborals.


Una altra bona notícia, la tercera

Andreu Claret: Tot és fràgil, molt fràgil, i la conjura dels irresponsables segueix en peu, però el que compta és allò resultant. Es comprèn que molts independentistes hagin celebrat la decisió del tribunal de Schleswig-Holstein com una victòria, però s'equivoquen si veuen en ella un aval europeu a la unilateralitat.


Tots som 'TDAH'

José R. Ubieto: Si som capaços de pensar que la mobilitat en l'educació no és un problema, sinó una oportunitat, la nostra percepció de les conductes TDAH com pertorbadores d'un sistema i d'una aula, pròpia del segle XIX, canviarà.


Refugiades… i oblidades

Sira Vilardell: És imprescindible reclamar que es consideri la violència i discriminació per motius de gènere com a motius suficients per a sol·licitar protecció internacional.


Reunió Sánchez-Torra: un diàleg d'AVE

Jaume Risquete: Un problema de vuit anys no es resol en dues hores i mitja de conversa i una passejada de quinze minuts pels jardins de La Moncloa.


Fem un pas endavant per trencar amb les diferències culturals i religioses

Nora Baños: Encara avui és difícil d’acceptar el concepte d’identitat múltiple i plural, que consisteix a adoptar la cultura i costums del lloc on has nascut i a l’hora impregnar-te de la cultura i costums dels teus pares o avis.


Ser gitana universitària: més que un somni personal, el futur de la nostra comunitat

Jelen Amador: Al contrari del que molts i moltes pensen, l'absentisme i fracàs escolar dels alumnes gitanos no es deu al desinterès del nostre poble en l'educació, sinó que obeeix a una situació prolongada d'exclusió, racisme, pobresa, discriminació i a la infrarrepresentació de la identitat gitana als nostres centres educatius.