9 anys de la PAH: Més de 2.000 desnonaments aturats i el repte de canviar la llei

João França

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca celebra nou anys del seu naixement. Durant aquest temps han trobat moltes vies per fer efectiu el dret a l’habitatge, aturant desnonaments, negociant amb bancs o ocupant pisos buits. Ara tornen a emprendre un repte pendent: canviar la llei

El Sindicat de Llogaters denuncia que deu fons voltors i empreses inversores acumulen més de 3.000 pisos a Barcelona

Sònia Calvó

El col·lectiu en defensa dels lloguers justos ha presentat les dades durant l'exposició de la seva nova campanya "Ens quedem"

La moneda de Bristol conviu sense problemes amb la lliura esterlina foto:bristolpound.org

Santa Coloma de Gramenet, Viladecans i Barcelona ultimen el llançament de les seves monedes locals

Tomeu Ferrer

Els objectius que hi ha darrere dels nous sistemes de pagament són impulsar el comerç de ciutat, lluitar contra la pobresa i promocionar l’estalvi energètic

“​El discurs europeu creu que el Genocidi de Ruanda va ser una història d'africans, de pobles acostumats a matar-se els uns als altres”

Oriol Puig

El primer llibre del raper franco-ruandès Gaël Faye, ​'Un país petit', ​relata, amb ulls de nen, la infància marcada per la guerra i l’exili

"L'1-O es va torturar: la policia va castigar per desobeir i va generar por"

Sònia Calvó

Jorge del Cura fa més de 40 anys que treballa en temes relacionats amb la tortura i la repressió. Per a ell, la tortura té un objectiu clar, "generar por". Del Cura es mostra preocupat perquè "als jutjats espanyols totes les valoracions pericials psicològiques són rebutjades i menyspreades. Per a ells o hi ha un os trencat o no hi ha dolor"

Els mestres es revolten contra la idea del Govern espanyol d’introduir una casella per al castellà

Pau Rodriguez

La comunitat educativa torna a tancar files amb la immersió lingüística davant la possibilitat del seu desmantellament amb el 155: l'alarma s'ha encès després de l'afirmació del Govern espanyol que són "sensibles" a la petició d'algunes famílies d'escolaritzar en castellà. Fins ara les sol·licituds de preinscripcions recollien en el peu de pàgina l'opció de demanar atenció "individualitzada" a castellà a P-3

El 'twerking' o com trencar prejudicis a cops de maluc: "Hem de fer les paus amb la 'buscona' i la meuca"

Neus Molina

La sexòloga Maria Cabral ha creat, amb la col·laboració de la coreògrafa de 'twerking' Kim Jordan, els tallers de ball, sexualitat i feminisme “Viatge al centre del plaer”. "Es tracta de crear un espai d'educació sexual i treball corporal on, a més de tenir en compte l'estructura patriarcal en què totes i tots actuem, puguem espolsar alguns prejudicis i, al mateix temps, augmentar el plaer i l'alegria", diu Cabral.

Es doblen els anuncis de joguines en què les nenes es preocupen del seu aspecte físic

Sandra Vicente

El Consell de l’Audiovisual de Catalunya ha analitzat la campanya de Nadal i conclou també que el nombre d’estereotips de gènere puja fins el 34.7%, trencant la tònica descendent que s’enregistrava des del 2012

Entitats pel tancament dels CIE denuncien que un intern va estar 30 hores incomunicat durant la seva deportació

Sònia Calvó

Dos interns al CIE de Barcelona han estat deportats al Marroc després de denunciar agressions per part de la Policia Nacional


La història es repeteix

Andreu Claret: Les reflexions d'Amadeu Hurtado sobre el desdeny dels polítics catalans pel populisme feixistitzant que recorria Europa constitueix una inquietant analogia.


La defensa del model lingüístic a l’escola des de l’òptica del dret

Joan Ridao: A més de les raons pedagògiques i sociopolítiques, també les jurídiques i jurisprudencials conclouen que la Generalitat és l’administració competent per determinar la llengua de l’ensenyament i que l’alumnat té dret a no ser separat per raons idiomàtiques. La batalla es troba ara en els recursos que encara ha de resoldre el Constitucional sobre la LEC i la Llei Wert.


En posició ginecològica, de l’estructura a l’experiència

Clara Ariza Montobbio: Si és cert que quan ens atrevim a posar de manifest el maltracte se'ns culpabilitza o psicologitza - fet que perpetua i accentua l'espiral de violència -, també és ben cert que callant ens amotllem al que ens mal-tracta. És del que més m'he sorprès en la meva experiència com a resident a les consultes de ginecologia: Per què les dones no pregunten més? Per què callen?


L'altra Ciutadella

Jordi Corominas i Julián: De guanyar les eleccions de maig de 2019 Colau hauria d'aspirar a igualar-se en ecologia i sostenibilitat a la seva homòloga parisenca tot impulsant una campanya per a eliminar els mals fums i deixar pels vianants, s'ha comentat més d'una vegada, carrers de l'Eixample.


Erradiquem la cosificació de les dones: cos sí, cosa no

Montse Sanahuja: La cosificació deshumanitza les dones i les mostra com a objectes no pensants que poden ser exposats, explotats i utilitzats com es desitgi.