Els valents de Diambaar: la cooperativa d’exmanters presenta la seva marca de roba

Sònia Calvó

La cooperativa d'exmanters Diomcoop presenta la seva primera marca de roba, Diambaar. El nom prové del terme 'valent', en wòlof, la llengua del Senegal, d'on provenen la majoria de membres de la cooperativa

Els barris perifèrics del centre de Barcelona s’organitzen per lluitar contra l’especulació

Sònia Calvó

Un grup d'activistes en defensa del dret a l'habitatge ha ocupat aquest dimecres les oficines de Tribó & Tous Advocats per demanar aturar un desallotjament davant del recentment inaugurat Mercat de Sant Antoni. Poble-sec i Sant Antoni són barris perifèrics del centre de Barcelona que "estan vivint un moment de gentrificació i són objectes d'interès de fons voltors", denuncien des del Sindicat de Barri del Poble-sec. Davant d'aquesta situació, els veïns s'organitzen per fer front a l'especulació que "els expulsa" del barri

Entitats socials demanen a la policia i la fiscalia que actuïn pels insults a la filla amb discapacitat de Quim Torra

Redacció

Les federacions de persones amb discapacitat física Ecom i intel·lectual Dincat, així com el col·lectiu Dones per la República, condemnen els insults i les burles de què ha estat objecte a les xarxes la filla gran del president de la Generalitat, que té espina bífida.

"Dissimular i callar": l'oportunitat laboral més estesa entre les dones trans

Meritxell Rigol

Nivell d'estudis baix? Passar dels quaranta? Ser migrant? Si bé són factors que multipliquen les dificultats d'accés a una feina, entre les persones trans no suposen la principal barrera d'entrada al mercat de treball: tenir 'passing' −fer invisible la condició trans− o no és més determinant a l'hora d'explicar qui s'hi fa lloc i qui en queda exclosa.

Neix la primera cooperativa de treball associat impulsada per antics repartidors despatxats de Deliveroo

Francesc Ràfols

Aquest dimecres 23 de maig hi haurà el primer judici a Barcelona pels acomiadaments a l'empresa de distribució en el qual es demanarà el reconeixement de la relació laboral d'aquests treballadors contractats, segons la demanda, com a falsos autònoms per l'empresa de serveis. Inspecció de Treball ja ho ha interpretat així

"S’ha esvaït la il·lusió d’una solució repressiva o unilateral"

Siscu Baiges

Enric Marín és periodista i doctor en Ciències de la Informació. Va ser secretari de Comunicació del govern tripartit i va presidir el Consell de Govern de la CCMA. Marín defineix a Quim Torra com una persona "molt més culta i interessant que la caricatura que se n'ha fet gràcies, sobretot, a la seva poca traça fent tuits", i respon més al perfil d'un patriota que al d'un demòcrata radical.

Toni Comín, de nou davant de Salut, no té l'aval de l'estat: com es desencallaran els reptes de la sanitat catalana?

Carla Benito

Tot i la negativa estatal, Salut vol repetir conseller: un Toni Comín que treballaria des de Brussel·les amb David Elvira com a delegat a Catalunya. La universalització de l'assistència sanitària, la prescripció infermera, la compra de l'Hospital General... avançar en aquestes propostes rebel·larà quin serà el caràcter de l'ambiciós conseller

Un perfil encara més sindicalista per a Treball, Afers Socials i Famílies

Francesc Ràfols

Chakir El Homrani Lesfar (Barcelona, 1979), el nou conseller de Treball, Afers Socials i Famílies en el Govern presidit per Quim Torra, feia dies que molta gent del partit ja el felicitava pel seu nomenament. Home de tarannà obert i afable, és rebut amb confiança pels sindicats, sector en el qual fa temps que hi és actiu de bracet, primer d'Avalot, i més endavant a UGT.

Elsa Artadi i l'amnèsia sobre BCN World

Yeray S. Iborra

Molt s'ha parlat sobre la seva carrera acadèmica, la seva fidelitat a Puigdemont i fins i tot –en un atac sexista recalcitrant– del seu estil. Menys s'ha visibilitzat el seu paper en el controvertit BCN World. Actiu de futur per JuntsxCat, Artadi assumeix per primera vegada una conselleria; després de ser coordinadora Interdepartamental i directora de Tributs i Joc, ara sí gestionarà 'la grossa' a Empresa, on podrà mostrar comandament liberal.


Un bon dia per a Montesquieu

Andreu Claret: Als que diuen que no hi ha divisió de poders, els recomano que llegeixin la sentència del cas Gürtel. Exemplar, en condemnes i arguments.


Per una vida digna: punxem la bombolla dels lloguers

Marta Ill Raga / Jaime Palomera: L'emergència habitacional que patim no és un fenomen meteorològic: està cuinada políticament, per tal que una minoria s'enriqueixi a costa de la majoria. Però es pot revertir políticament.


L’enigma dels enamorats

Jordi Corominas i Julián: Aquell dia dos joves corregueren desesperats. Van de la mà i l’artista els atrapa in extremis. Gairebé surten del pla. Volen abandonar un carrer i durant molt de temps vaig pensar en com lluitaven per a abandonar una cantonada i dispersar-se. Els enamorats són inseparables i ell la protegeix. Accelera el ritme i la seva unió gairebé s’esmicola, però no, són irrompibles en la seva fuga, un duet condemnat a romandre unit enmig de la soledat dels voltants


Desmantellant el Sistema de Salut

Raul Martínez: Les mesures preses pel govern durant la crisi, lluny de ser provisionals i no discriminatòries, semblen ideades per a acabar amb la sanitat universal i gratuïta


Maig del 68 i la seva recepció a Espanya: el cas de Bandera Roja

Jordi Borja: ¿Va haver-hi influència d'aquella generació en la política actual? El 15M, els indignats, l'emergència de noves forces polítiques, la diversitat de les mobilitzacions socials i culturals, l'independentisme català, l'internacionalisme solidari de tantes ONG, etc. són un equivalent del 68 i anys posteriors. No crec que hi hagi un vincle ideològic, polític o organitzatiu entre el 68 i el present.


Qui són els homes del #Cuéntalo?

Meritxell Benedí: Els homes del #Cuéntalo no són pocs. Ni malalts. Ni toxicòmans. Ni psicòpates. Són, sovint, els homes que tenim a prop: els nostres pares, germans, cosins, parelles, fills. Els nostres companys de feina, de sindicat, de partit, de l’AMPA. Els nostres veïns. Els nostres amics. Són homes normals.