“L’únic requisit per a una bona sanitat és el desig de tenir-la: simplement és voluntat política i voluntat social”

Carla Benito

La sanitat cubana s'autodefineix com a pública, universal, gratuïta i internacionalista. Els diferents resultats que dóna malgrat el bloqueig quant a mortalitat infantil, reducció o eradicació de malalties o avanços tecnològics són reconeguts per les mateixes Nacions Unides. Així i tot, segueixen vivint una situació de bloqueig que els impedeix desenvolupar-se plenament. Parlem amb Aleida Guevara, pediatra alergòloga a l'Hospital pediàtric William Soler en l'Havana.

El fotoperiodista Jordi Borràs, agredit al centre de Barcelona

Redacció

El fotoperiodista Jordi Borràs ha estat víctima d'una agressió aquest dilluns al vespre al centre de Barcelona. Un home l'hauria agredit mentre cridava 'Viva España' i 'Viva Franco'. Borràs té el nas trencat i policontusions per l'agressió que ha patit

Marina Subirats, presidenta del CESB, durant la presentació de l'informe sobre salaris foto: Tomeu Ferrer

Barcelona pot patir d’esclerosi si els seus salaris no s’adapten al cost real de la vida

Tomeu Ferrer

El CESB reclama grans acords que facilitin l’establiment d’un salari d’àmbit local que eviti la gentrificació i la pèrdua de talent jove a la ciutat.

"L’estat és l’autèntic poder de l’esquerra"

Siscu Baiges

El títol d’un llibre, a vegades, pot despistar sobre el seu contingut. És el que passa amb el darrer que ha escrit el catedràtic de Literatura espanyola de la Universitat de Barcelona Jordi Gràcia: “Contra l’esquerra”. No, no és un llibre que posi la proa contra els partits i els ideòlegs de l’esquerra. Al contrari.

Feminisme als CRAE: una assignatura oblidada però necessària per erradicar violències

Sandra Vicente

El projecte Alternative Future, coordinat a Catalunya per la Fundació Surt, recull una sèrie de bones pràctiques amb joves tutelats als CRAE que tenen com a base una perspectiva de gènere per a abolir violències que molts nois i noies han assumit en el sí familiar i que reproiduirien i normalitzarien a la vida adulta

"Que els barcelonins vulguin regular el preu del lloguer no s'explica sense els moviments anteriors pel dret a l'habitatge"

Yeray S. Iborra

João França, periodista i ex cap de redacció de 'Catalunya Plural', publica 'Habitar la trinxera. Històries del moviment pel dret a l'habitatge a Barcelona' (Octaedro i Fundació Periodisme Plural), un llibre que cus la memòria dels activistes pel dret a l'habitatge i reivindica les petites victòries.

La Justícia alemanya desmunta el relat del jutge Llarena i reforça la via política

Jaume Risquete

L'auto de l'Audiència Territorial de Schleswig-Holstein posa en evidència l’acusació de rebel·lió i per tant la presó preventiva dels líders catalans

Concerts sense saber de qui ni on

Sergio Collado

La plataforma Acqustic s'ha consolidat com una empresa eficient per posar en contacte músics i particulars i ha començat la seva expansió de negoci fora de Barcelona. Ofereix concerts secrets en llocs poc tradicionals... Veient l'èxit de la iniciativa, no saber qui toca ni on sembla omplir l'afany d'aventura cultural del públic.

"Si un mestre diu que el teu fill és un agressor no va en contra teva, t'ajuda a aconseguir-li un futur millor"

Sandra Vicente

Juan Calmaestra és professor de la Universitat de Còrdova i col·labora amb la Fundació Barça en un projecte de prevenció del Bullying a escoles de primària de Catalunya. Després del primer any de pilotatge, presenten resultats en què asseguren que la col·laboració de la comunitat educativa és clau per crear un programa que sigui universal


La ficció de la unitat

Andreu Claret: S'entén l'apel·lació a la unitat sobiranista, i més enllà, perquè els presos surtin de la presó, o perquè Catalunya assoleixi objectius polítics compartits per una gran majoria. No obstant això, la unitat per la República que suposa aquesta Crida Nacional és la de la meitat de la societat. Ni això.


Pedagogies de la crueltat a Colòmbia

Julián Porras: Les ànsies de control total tecnològic retraten molt bé el control actual. Encara que el més probable és que la intel·ligència artificial no vingui a reemplaçar la pedagogia escrita amb violència sobre els cossos socials, el més probable és que vingui per complementar la por amb la sensació de vigilància total


Tots som 'TDAH'

José R. Ubieto: Si som capaços de pensar que la mobilitat en l'educació no és un problema, sinó una oportunitat, la nostra percepció de les conductes TDAH com pertorbadores d'un sistema i d'una aula, pròpia del segle XIX, canviarà.


Refugiades… i oblidades

Sira Vilardell: És imprescindible reclamar que es consideri la violència i discriminació per motius de gènere com a motius suficients per a sol·licitar protecció internacional.


Reunió Sánchez-Torra: un diàleg d'AVE

Jaume Risquete: Un problema de vuit anys no es resol en dues hores i mitja de conversa i una passejada de quinze minuts pels jardins de La Moncloa.


Fem un pas endavant per trencar amb les diferències culturals i religioses

Nora Baños: Encara avui és difícil d’acceptar el concepte d’identitat múltiple i plural, que consisteix a adoptar la cultura i costums del lloc on has nascut i a l’hora impregnar-te de la cultura i costums dels teus pares o avis.