Entrar a cases alienes i participar en batalles de coixins a Londres

Una de les grandeses de Londres és que és fàcil viatjar del passat al present més modern, d'allò més transcendental a la diversió pura i dura

Alicia Fàbregas
 
 
 
Pillow Fight a Trafalgar Square. ALICIA FÀBREGAS

Pillow Fight a Trafalgar Square. ALICIA FÀBREGAS

Es diu que a través de la lectura un pot entrar a cases alienes i sentir com viuen o vivien els seus amos. A Londres, això es pot fer també físicament, visitant moltes llars que gràcies al National Trust conserven la seva història intacta. Com escriu Martin Amis a London Fields, “és el caràcter el que decideix el destí”. Visitant les cases d’antics comerciants, arquitectes o col·leccionistes és més fàcil entendre com s’ha construït el destí del cor del Regne Unit.

Fenton House

Al nord de Londres, al barri de Hampstead, existeix un d’aquests llocs. Philip Ibbetson Fenton va deixar allà la seva petjada. Va ser el seu retir durant els últims anys de vida, els últims anys del s.XVIII, també, i els primers del s.XIX. Es pot posar un peu en aquelles habitacions que el comerciant burgès havia trepitjat, acabada ja la seva etapa a Riga, on havia consolidat la seva fortuna exportant productes russos a Londres. Mirar per les finestres per on ell també havia mirat cap a un jardí esplèndid amb tot tipus de plantes, alguna petita font i moltes varietats de pomeres i pereres i arbustos perfectament retallats. O recolzar-se a la balconada amb vistes a la ciutat sencera, des de la seva posició privilegiada damunt del turó.

Jardí de la Fenton House. ALICIA FÀBREGAS

 

Un segle més tard de la mort de Philip, l’última propietària de l’habitatge el decorava amb una àmplia col·lecció de pintures de post-impressionistes anglesos. Era Lady Katherine Binning, neboda d’un important col·leccionista, que havia heretat la passió del seu oncle. Passejant per les diferents cambres, contemplant els mobles gregorians, la col·lecció de porcellana xinesa…la imaginació viatja fàcilment d’una època a una altra, de reunions d’intel·lectuals, a estones de solitud, festes i moltes altres possibles vivències dels seus múltiples propietaris.

Batalla campal de coixins

Però una de les grandeses de Londres és que és fàcil viatjar del passat al present més modern. D’allò més transcendental a la diversió pura i dura, al riure i la descàrrega d’adrenalina en comunitat. Això és l’International Pillow Fight Day (el Dia Internacional de la Batalla de Coixins), que se celebra a principis d’abril. Un esdeveniment massiu que va néixer eL 2008 de la mà d’un moviment anomenat “Pati urbà”. A través d’esdeveniments com el Pillow Fight, el col·lectiu –una xarxa descentralitzada i estesa per tot el món- intenta penetrar en la cultura popular i sacsejar-la per canviar els hàbits socials actuals. Volen oferir una opció alternativa a les que ells denominen “experiències de consum passives i antisocials, com mirar la televisió”. L’espai públic es converteix així en un enorme “pati urbà” on els habitants interactuen i es diverteixen de manera gratuïta.

En aquest dia, turistes i locals de totes les edats es llencen al carrer armats amb coixins, alguns d’ells en pijames curiosos, i acaben omplint el terra i l’aire de plomes, lluitant amb desconeguts, descarregant adrenalina.

Pillow Fight a Trafalgar Square. ALICIA FÀBREGAS

I quan comença a caure el sol i ve de gust una cervesa -Londres és un gran lloc per prendre’s una cervesa-, els pubs al costat del Tàmesi són la destinació perfecta. Hi ha moltíssims, per a tots els gustos, i en teoria tots solen tenir el que en diuen “la cervesa convidada”, una cervesa artesanal de tirador d’alguna de les fàbriques dels diferents barris de la capital, que va canviant cada setmana. Però existeix un racó especial, per les seves vistes i una altra cosa que no és fàcil de definir. Entre el Southwark Bridge i el London Bridge. Des d’allà, amb una gerra freda servida a l’Anchor Bankside, a l’hora daurada i amb la cúpula de la catedral Saint Paul de fons, és quan Londres t’atrapa.

Tàmesi amb vistes al Southwark Bridge i Saint Paul de fons. ALICIA FÀBREGAS

Vueling vola de Barcelona a Londres.

Deja un comentario.

Tu dirección de correo no será publicada.


*